Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Berķis: Siliņas izteikumi mazina uzņēmēju un valsts iedzīvotāju uzticību valsts varai

Neatkarīgās deputātes Elīnas Siliņas izteikumi, kuros pausta apņemšanās eksperimentēt ar mikronodokļa likmi, grauj uzņēmēju un valsts iedzīvotāju paļāvību uz valsti un tās publiskajiem pārstāvjiem, uzskata uzņēmējs Olafs Berķis.

Jau ziņots, ka E. Siliņa virza ideju par mikronodokļa likmes pakāpenisku palielināšanu līdz 15% esošo 9 % vietā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

"Vēl tikko valsts deva iespēju jauniem un uzņēmīgiem cilvēkiem pašiem attīstīt savu uzņēmējdarbību, kļūstot no darba ņēmējiem par darba devējiem un darba vietu radītājiem. Pašreizējie plāni sūta pretēju signālu, norādot, ka uzņēmējdarbība un jaunas darba vietas Latvijā nav nepieciešamas," uzskata O. Berķis.

Zemāka nodokļu likme mikrouzņēmējiem kalpoja kā atbalsta mehānisms biznesa uzsākšanai un, sasniedzot noteiktu apjomu, visi nodokļi ir jāmaksā līdzīgi kā citiem komersantiem.

O.Berķis uzskata, ka būtu nepieciešams nevis sarežģīt, bet tieši otrādi, atvieglot mikrouzņēmēju darbību, vienkāršojot grāmatvedības vešanu pēc kases grāmatas principa. Pašlaik mikrouzņēmējiem daudz laika aizņem dažādu birokrātisku formalitāšu un grāmatvedisku nianšu kārtošana, lai arī bez tā varētu lieliski iztikt. Laikā, kopš ir ieviests mikrouzņēmums kā uzņēmējdarbības forma, ir palielinājies nodokļu maksātāju skaits un samazinājies ēnu ekonomikas īpatsvars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē