Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Biedrība Progresīvie: Pēc Expo epopejas Dombrovskim un Ķirsim būtu jānoliek mandāti

Notikumi ap Latvijas piedalīšanos jeb nu jau nepiedalīšanos starptautiskajā izstādē World Expo 2015 kārtējo reizi liek noskatīties nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanā. Un, kā jau ierasts, arī šoreiz tiek solīts meklēt atbildīgos tikai ierēdņu vidū. Diezgan droši varam sagaidīt, ka īstie vainīgie atkal tiks cauri „sausām kājām”.

Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad atbildība ir jānes ne tikai ierēdņiem un izpildītājiem, bet arī politiķiem, kuri pieņēmuši lēmumus un uzraudzījuši procesu. Pēc šādiem gadījumiem, kad ir aizdomas par nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu lielā apmērā, iesaistītajiem politiķiem vismaz uz laiku, līdz tiek noskaidroti lietas apstākļi, politiskie amati valsts pārvaldē un politiskajās partijās būtu jāpamet.

Tas, kādā veidā notika gatavošanās un lēmumu pieņemšana dalībai World Expo 2015, ne vien liecina par naudas izšķērdēšanu, bet arī rada aizdomas par korupciju. Diemžēl šis gadījums nav izņēmums, bet kļuvis jau par ierastu praksi. Kā liecina Valsts kontroles ziņojums, par ātrās palīdzības mašīnām Rīgas reģionā pēdējos gados esam pārmaksājuši miljonus. Tāpat jau gadiem Satiksmes ministrija pērk un nespēj nopirkt jaunus pasažieru vilcienus. Valsts ar apskaužamu regularitāti būvē vai iznomā nesamērīgi dārgus nekustamos īpašumus, ko vēlāk ir dārgi apsaimniekot un uzturēt (spilgts piemērs tam ir jaunā VID ēka). Bet Iekšlietu ministrija pat nespēj noorganizēt iepirkumu, lai policistus nodrošinātu ar formām un apaviem, kas nepieciešami pienākumu veikšanai.

Ir jāuztraucas nevis par to, ka World Expo 2015 un citi līdzīgi gadījumi grauj mūsu starptautisko tēlu, bet gan sabiedrības uzticību valsts varai un valsts pārvaldei! Par vienu no valdības prioritātēm ir pasludināta ēnu ekonomikas mazināšana – bet šis un līdzīgi gadījumi ir izcils piemērs tam, kā valsts iedzīvotājos vēlmi maksāt nodokļus samazināt līdz minimumam. Uz to fona atbildīgo iestāžu kampaņas, video rullīši televīzijās un amatpersonu aicinājumi maksāt nodokļus vienkārši izskatās smieklīgi, jo ilūzijas par saimniecisku un atbildīgu samaksāto nodokļu izlietojumu izčākst.

Šis ir īstais brīdis, lai parādītu, ka nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšana nav pieļaujama un akceptējama politiskā līmenī. Politiķiem, kuri ir ieņēmuši atbildīgus amatus laikā, kad Ekonomikas ministrija gatavojās dalībai World Expo 2015, un joprojām aktīvi darbojas politikā, savi amati būtu jāatstāj. Piemērs būtu jārāda Saeimas deputātam Vjačeslavam Dombrovskim (bijušais ekonomikas ministrs) un Saeimas deputātam Vilnim Ķirsim (bijušais Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs), noliekot deputātu mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē