Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bite: Valstij jānodrošina bērnu ārstēšana normālos apstākļos

Ministru kabinetam ir jānodrošina finansējuma piešķiršana Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai. Finansējums ir nepieciešams ne tikai Hematoonkoloģijas nodaļas remontam, bet arī valsts galvoto saistību izpildei un plānveidīgai un sistēmiskai bērnu slimnīcas attīstībai, uzskata Reformu partijas Saeimas deputāte Inga Bite.

Sabiedrības un Saeimas darba kārtībā jau kādu laiku ir jautājums par Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontu un pārcelšanu uz piemērotākām telpām Bērnu slimnīcas kompleksā. Bērnu slimnīcas fonds organizē ziedojumu vākšanas akciju šim mērķim, kuras ietvaros iedzīvotāji saziedojuši jau gandrīz 151 000 latu.

Jau ziņots, ka pārdalot līdzekļus, Veselības ministrija atradusi 170 000 latu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Pašreizējais finansējums, ko Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) saņem, ir saistīts tikai un vienīgi ar sniegtajiem pakalpojumiem un nekāds finansējums attīstībai nav paredzēts, norāda Reformu partija.

"Nav paredzēts arī finansējums 2006.gadā paņemtā un valsts galvotā kredīta 18 000 000 latu apmērā atmaksai. Reformu partija aicina nākamā gada budžetā normālā kārtībā nodrošināt BKUS nepieciešamo finansējumu," ziņo I.Bite.

Līdzekļu trūkums Hemoonkoloģijas nodaļas remontam parāda, ka Bērnu slimnīca ir kļuvusi par savas efektīvās un ekonomiskās saimniekošanas ķīlnieci. Proti, tās pakalpojumi ir tik pieejami un kvalitatīvi, ka klientiem nav nepieciešams izvēlēties paaugstināta komforta pakalpojumus un saņemt tos par papildus samaksu. „Šāda situācija ir pamatota, jo maksas pieprasīšana un peļņas gūšana par bērnu veselības aprūpi nav morāli pieļaujama un nav ētiska”, uzskata Inga Bite. Bērnu slimnīcai arī nav izveidojušies ievērojami vairāku miljonu parādi, ko valsts varētu segt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kā tas darīts citu slimnīcu gadījumā.

"Uzskatām, ka ir jāpārtrauc prakse papildus līdzekļus piešķirt tikai tām organizācijām, kuras slīgst parādos, bet tā vietā ir papildus jāmotivē organizācijas, kuras, pat krīzes laikā samazinātā finansējuma apstākļos ir spējušas saglabāt pakalpojumu kvalitāti bez ievērojama resursu pārtēriņa. Bērnu slimnīca un tās Hematoonkoloģijas nodaļas remonts ir šāds piemērs, tāpēc būtu labs sākums pozitīvām pārmaiņām arī valsts finanšu resursu sadalē," norāda I.Bite.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē