Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brigmanis: Ceru, ka Gerharda lēmumi nav saistīti ar NA pozīciju pašvaldībās

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pauž cerību, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) lēmumi par pašvaldībām nav saistīti ar Nacionālo apvienības darbību opozīcijā konkrētajās domēs.

Brigmanis norādīja, ka ir zīmīgi, ka ministrs lēmis apturēt pašvaldību saistošos noteikumos vietās, kur Gerharda pārstāvētā nacionālā apvienība ir opozīcijā. "Ļoti ceru, ka tā ir sakritība, nevis likumsakarība," pauda ZZS Saeimas frakcijas vadītājs. Ja šādas sakritības turpinātos, tad šajā jautājumā varētu veidoties citāds skatījums, piebilda politiķis.

Viņš norādīja, ka augsti ciena Gerhardu kā ministru un viņiem nav bijušas domstarpības. Brigmanis gaidīs neitrālu institūciju atzinumu par attiecīgajām situācijām. Ja izrādītos, ka ministram nav taisnība, tad pagaidām ir vēl grūti pateikt, vai situācijai nebūs "plašākas konsekvences".

ZZS līderis arī vērsa uzmanību, ka ar šādu soli tiek zināmā mērā paralizēts domes darbs. Līdz ar to, ja pašvaldībā šajā laikā netiks pieņemti kādi būtiski lēmumi, tad vietējās varas pārstāvji varēs norādīt VARAM un viņa pārstāvētā politiskā spēka virzienā, kā uz atbildīgajiem par izveidojušos situāciju.

Kā ziņots, Gerhards apturējis gan Salaspils domes, gan Jūrmalas domes lēmumu par pastāvīgo komiteju sastāvu.

Iepriekš VARAM lūgusi Jūrmalas pašvaldību pārskatīt domes pastāvīgo komiteju sastāvu, tomēr dome paudusi, ka komiteju ievēlēšana notika atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Domstarpības radušas pēc tam, kad Jūrmalas pilsētas domes koalīcija izslēdza opozīcijas deputātus no dalības Attīstības un vides jautājumu komitejā, Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, kā arī Transporta un mājokļu jautājumu komitejā. VARAM lūdza Jūrmalas domi atkārtoti izvērtēt domes pastāvīgo komiteju locekļu sastāvu, lai nodrošinātu domes darbību atbilstoši likumam, kas paredz, ka pārstāvju skaitu komitejā nosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības ievēlēto deputātu skaitam.

Saistībā ar situāciju Salaspilī VARAM 6.jūlijā saņēma novada domes deputāta iesniegumu, kurā tika lūgts izvērtēt domes lēmumu par pastāvīgu komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu.

Pēc iepazīšanās ar situācijas apstākļiem, VARAM aicināja Salaspils novada domi precizēt saistošos noteikumus, nosakot, ka katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaits komitejās jānosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai to apvienības ievēlēto deputātu skaitam.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (Vienotība) uz VARAM lēmumu reaģējis, vēršoties Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu, lūdzot pārbaudīt, vai vai Gerharda darbībās ir konstatējamas Krimināllikumā paredzētās noziedzīga nodarījuma pazīmes, kas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu vai uzliktu uzdevumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm.

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
ZZS vadītajā Jūrmalas domē viss pa vecam. Gatis un Rita ir pie varas.
skeptiķis
s
Vai tas Brigmanim nebūs kaŗtējais cerību triumfs par pieredzi...
k.
k
nost ar zzs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē