Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Brigmanis: Lindermans ir "uzlicis uz ausīm" visu Latviju

Rīkot tautas nobalsošanu par referendumu kārtību nepieciešams, jo tā iedzīvotājiem ir iespēja atbildēt, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis.  "Sabiedrība var nobalsot pret kārtību, kas pašreiz ir apstiprināta Saeimā, kas padara referendumu rīkošanu par praktiski nereālu, jo būsim reālisti, savākt 150 tūkstošus parakstu par savu naudu - neviens ar to nākotnē neņemsies un to nedarīs," laikrakstam Diena piektdien sacīja politiķis.

"Tieši tāpēc mēs nesaprotam, kāpēc Vienotība virza šo jautājumu. Kāpēc Vienotība tā vietā nedod skaidru atbildi, kad mēs ierosinājām - nosakām Satversmē negrozāmos pantus, valoda, pilsonība, valsts nedalāmība. Kāpēc tā vietā mēs likumdošanas izmaiņas pakļaujam cīņai ar vienu cilvēku - Vladimiru Lindermanu? Lindermans, tautas valodā runājot, ir uzlicis visu Latviju uz ausīm. Es ar "Lindermanu" te asociēju tādu cilvēku loku, kas nodarbojas ar provokācijām sabiedrībā. Putins ar Lindermanu tika vienkārši galā - no Krievijas ārā, un cauri! Bet mūsu Vienotības vadītā valsts ņem un noreģistrē Lindermana partiju. Tā vietā, lai tiktu galā ar provokācijām, ierobežo referendumus vispār. Tātad tauta nevarēs nākotnē vairs iebilst, ja kāds privatizēs Latvenergo vai Latvijas valsts mežus," sacīja A.Brigmanis.

Jautāts, vai ZZS nesarūgtina Valsts prezidenta nostāja pret ZZS iniciatīvām, A.Brigmanis atzina, ka vairākos jautājumos prezidents vairāk piespēlē Vienotībai. "Es neatrodu jautājumu, kur viņš ilgstošu laiku būtu bijis par kādu Zaļo un Zemnieku savienības lietu. Mēs gaidām no prezidenta noteiktāku nostāju jautājumos, un ne tikai par savām iniciatīvām, - lai būtu skaidrs "jā" vai skaidrs "nē". Es vēlreiz uzsveru, ka ļoti negribu konfrontēt ar Valsts prezidenta izteikumiem, bet daudziem no tiem ļoti nepiekrītu. Nepiekrītu tam, ka Latvija, Lietuva un Igaunija ir mazas valstis, kuras pašas neko nevar. Uzskatu, ka Latvija ir ļoti spējīga par sevi pastāvēt valsts. Kādas tik varas un tautas te nav gājušas pāri, bet mēs pastāvam!" sacīja A.Brigmanis.

Interviju ar A.Brigmani lasiet piektdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē