Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Brigmanis: Neformālās sarunās pārrunāti nākamās valdības darāmie darbi

Neformālās sarunās pārrunāti visi nākamās valdības darāmie darbi, šodien pēc ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes sacīja frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka ir jautājumi, kuros jau ir panāktas vienošanās, bet ir arī aspekti, kur tas vēl nav izdarīts.

ZZS valdes loceklis Ingmārs Līdaka pauda, ka koalīcijas partneriem nav "nepārvaramu" jautājumu.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze apliecināja, ka nākamās koalīcijas kodolu ir jāveido pašreizējās valdības trīs partijām.

Līdaka un Brigmanis norādīja, ka attiecībā uz Vienotības premjera kandidatūru ZZS sagaida Vienotības valdes oficiālu lēmumu. Brigmanis akcentēja, ka ZZS uzstādījumos nekas nav mainījies. "Mēs esam gatavi vadīt šo valsti," teica Brigmanis, norādot, ka ZZS nav mērķa nosaukt kandidatūru, lai otrajā dienā konstatētu, ka nekas nesanāks, jo politiskajam spēkam, nav ar ko to pārrunāt. "Jautājums ir, vai mums ir pašmērķis izvirzīt cilvēku, kuram nav visas koalīcijas atbalsta. Mums nav uzdevuma izvirzīt kādu izvirzīšanas pēc," skaidroja ZZS frakcijas vadītājs. Kamēr publiskajā telpā izskan Vienotības kandidāti, šī politiskā spēka balsu ZZS kandidātam neesot. Kamēr vēl šajā kontekstā tiek minēta arī partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tikmēr ZZS nebūtu prātīgi virzīt savu kandidātu, ejot ar "pieri sienā".

Paužot personīgo viedokli par Āboltiņas kandidatūru, Brigmanis norādīja, ka neredz aiz šī cilvēka politisko spēku, kas vienoti viņu atbalstītu. "Tātad nav visas frakcijas balsu šim cilvēkam," akcentēja politiķis, atsaucoties uz mediju vēstīto. Tāpat nav arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK balsu, līdz ar to pilnīgi loģiski izriet secinājums, ka šim cilvēkam nav atbalsta, lai kļūtu par premjera amata kandidātu.

Vaicāts par situāciju, vai sagaida Āboltiņas nākšanu uz sarunām ar ZZS, ja Vienotība viņu izvirzītu, Brigmanis norādīja, ka tādā gadījumā Āboltiņai būtu jānāk un jārāda, kas ir "viņas bagāžā". "No vienas puses viņai bagāžā ir absolūts sabiedrības negatīvais reitings un viņas bagāžā nav balsu. Ja bagāžā nav argumentu, kurus likt galdā, tad tur nekāda saruna nevar sanākt," pauda Brigmanis.

Brigmanis un ZZS valdes loceklis Ingmārs Līdaka norādīja, ka nesaskata nepieciešamību apsvērt bezpartejisku premjerministra amata kandidātu.

Kā ziņots, ZZS šodien nenosauks savu premjera amata kandidātu, nolemts ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē