Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Brikše: Jāveido jauns sabiedriskais medijs

Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošana vienā sabiedriskā medijā nav optimālākais  risinājums, jo abu mediju, kādi tie ir pašlaik, apvienošana nekādus kvalitātes uzlabojumus nedos. Optimālākais risinājums  ir jauna sabiedriskā medija izveidošana, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše.

Viņa uzsvērba, ka jāorientējas uz šādiem mērķiem, kurus  kopā ar mediju ekspertiem Andu Rožukalni, Jāni Juzefoviču un Ilzi Straustiņu ieteica Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP): satura izcilība un kvalitāte; universāls lietošanas iespēju nodrošinājums; darbības caurredzamība un sabiedrības līdzdalība pārvaldē un uzraudzībā un satura attīstībā un finansējuma lietderīga izmantojuma  palielināšana.

"Sabiedriskā medija finansējuma optimālie varianti meklējumi tā attālināšanā no tiešas  valsts dotācijas un komerciālās darbības un labā finanšu pārvaldībā. Vajadzētu beigt domāt krīzes menedžmenta kategorijās,  kā lētāk uzturēt sabiedriskos medijus, un pārorientēties uz to – kādu finansējumu vajag, lai to saturs būtu izcils un kvalitatīvs, un kā nodrošināt šī finansējumu maksimālu izmantošanu sabiedriskajam labumam," sacīja I.Brikše.

Viņasprāt, apvienojot Latvijas Radio un Latvijas Televīziju, sabiedrībai nebūs nekādu ieguvumu, kā arī, saglabājot pašreizējo stāvokli,  sabiedrībai nebūs nekādu ieguvumu. "Bet, strauji neuzlabojot sabiedrisko apraidi,  ir prognozējami zaudējumi – vēl mazāks auditorijas aptvērums,  kas būs sevišķi kritisks jauno un ekonomiski aktīvo ļaužu grupās, un kopumā visas Latvijas informācijas vides kvalitātes pasliktināšanās. Pašreizējā Latvijas mediju situācijā (maza auditorija,  nepietiekams reklāmas tirgus, auditorijas zemā maksātspēja) stiprs sabiedriskais medijs ir vienīgais,  kas varētu nodrošināt  gan informācijas un viedokļu  daudzveidīgumu un neatkarīgu izpēti un analīzi, gan informācijas resursu pieejamību, gan arī iedzīvotāju līdzdalību satura veidošanā," teica I.Brikše.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē