Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Bundžu Jānis: Gada PAREIZIE VIEDOKĻI

Jautrais un nopietnais 2015. gads drīz būs galā. Daudz konsultēts, atliek vien zīlēt, cik no tā bijis ar jēgu un cik - aizgājis skurstenī. Arī ļoti neatkarīgais konsultants aktīvi darbojies, dodot padomus un atšifrējot nodomus. Īstais brīdis atskatīties uz interesantākajiem gadījumiem. Tādu ir gana, un mazā Latvija var būt lepna.

Viens no pirmajiem sasniegumiem 2015. gadā - gandrīz divkārša braukšanas biļešu cenas celšana Rīgas sabiedriskajā transportā. Bundžasprāt, svarīgākais pat nav cena, bet atlaides. To ir tik daudz, ka tikai pēdējie sliņķi nav pratušies. Tomēr - ne viss izdarīts līdz galam. Nesagaidījām t. s. sportistu atlaides visiem, kuri transportā brauks treniņbiksēs. Paši "treniņbikši" gan ir pārliecībā, ka atlaides viņiem pienākas, un biļetes parasti nepērk.

Aprīlī izziņo kārtējo Latgales glābšanas plānu. Acīs ņirb no papīros sarakstītajiem miljoniem. Jāatgādina, ka viens simtmiljonīgs Latgales plāns jau bija 2012.-2013. gadā. Dzird, ka Valsts kasē nupat atkal kā reiz 100 miljonu pārpalikums. Vai to arī nevajadzētu virzīt uz austrumiem? Nepateicīgie latgalieši kā aizejošā gada lielnotikumu novadā gan uzrāda nevis vareno glābšanas plānu, bet t. s. Zaķa balsu pirkšanas veikalu.

Viens no jaukākajiem notikumiem bija Latvijas Pensionāru kongress. Jaukums slēpās mudinājumos veikt plašas atbalsta akcijas… Labklājības ministrijai, kura naidnieku aplenkumā cīnās par pensijām. Akcijas realizējās mazliet citādi, parādot jaunā, ūjinošā formātā Solvitas Āboltiņas gaišo tēlu. No tā, kā zināms, izcēlās visas tālākās valdības krišanas ziepes, ko pašlaik izbaudām.

Jūnija sākumā ievēl jaunu Valsts prezidentu. Debatēs gana neizteiksmīgais Raimonds Vējonis pēdējā brīdī aizkulisēs tiek samainīts ar jaunāku un jaudīgāku modeli. Acīmredzot mainīja reizē ar nevienam nezināmajām atbalsta balsīm. Vai nevajadzētu tomēr pārsūdzēt administratīvajā tiesā, kura pēkšņi nospriestu, ka Bērziņtēvu jāatjauno darbā?

Visu gadu caurauž arvien briesmīgākās bēgļu briesmas, kurām Latvijā vēl arvien īsti nav redzams pat sākums. Briesmu iespaidā rīko piketus. Bēgļu kritiķu saietā vienlaikus notiek Vislatvijas antiņu salidojums. Savukārt atbalstītāju manifestācija 20 cilvēku sastāvā ieteic risināt jautājumu, oponentiem aizlīmējot muti.

Šogad Latvija var lepoties ar jaunu matemātikas mīklu, kura cienīgi nostājas blakus Puankarē vienādojumam un citiem gadsimtiem neatšifrētiem paradoksiem. Pareizi! Tas ir mūžam jaunais Latvijas skolotāju algu modelis, kuru saprast pūlēsies vēl mūsu mazbērni.

Ja Latvijas Televīzija meklēs jaunu šovu vadītāju, iesakām Gunti Belēviču - Mākoņstūmēju, kura vētrainās idejas padarīja dzīvi krietni interesantāku visiem, izņemot tajās iesaistītos. Vienīgais risks, ka plānotajā šovā Guntis sāks komandēt visus - režisoru, producentu un televīzijas direktoru ieskaitot.

Un nu ir klāt gada nogale ar valdības priekšnieka meklējumiem. Zaļie zemnieki pirms divām nedēļām cieti ziņoja, ka īstais vīrs no apjomīgā kandidātu pūļa tiks nosaukts vakar. Ja nekas nemainīsies. Katram sajūtams, ka mainījusies gaisa temperatūra. Jāietur pauze.

Kamēr "ieturas" pauze, novēlam tev, lasītāj, daudz PAREIZO VIEDOKĻU Jaunajā gadā. Konsultanta ieteikums - piebremzēt ar jaunas dzīves sākšanu 1. janvārī.

*ļoti neatkarīgs konsultants 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē