Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Deputāts Šnore rosina līdz 300 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma vērtību TUA saņemšanai

Saeimas deputāts Edvīns Šnore (NA) rosina no 250 000 eiro līdz 300 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma vērtību termiņuzturēšanās atļaujas jeb TUA saņemšanai.

Priekšlikumi iesniegti grozījumiem Imigrācijas likumā, kas pašlaik Saeimā tiek skatīti pirms trešā, galīgā, lasījuma. Deputāts savā priekšlikumā arī aicina palielināt iepriekš otrajā lasījumā atbalstītās īpašumu kadastrālās vērtības summas.

Šnore tāpat rosinājis likumā palielināt nepieciešamās summas, kādas ir jāiegulda kapitālsabiedrību pamatkapitālā, lai varētu saņemt TUA. Viņš rosina palielināt otrajā lasījumā atbalstītās summas, kas jāiegulda kapitālsabiedrībās, - no 10 000 eiro uz 15 000 eiro, no 50 000 eiro uz 60 000 eiro un no 100 000 eiro uz 120 000 eiro.

Kā ziņots, NA Saeimā pašlaik skatāmajos Imigrācijas likuma grozījumos rosinājusi atteikties no TUA piešķiršanas par nekustamā īpašuma iegādi, liecina nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara iesniegtais priekšlikums.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Vienotība vēl vērtēs iesniegtos priekšlikumus izmaiņām TUA izsniegšanas kārtībā, norāda šo politisko spēku politiķi.

Jau vēstīts, ka Saeima 17.decembrī, otrajā lasījumā atbalstot apjomīgus grozījumus Imigrācijas likumā, neatbalstīja nacionālās apvienības priekšlikumu no likuma izslēgt punktu, kas paredz piešķirt termiņuzturēšanās atļauju pret nekustamā īpašuma iegādi.

Parlaments todien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, kas cita starpā paredz piešķirt Ministru kabinetam tiesības izvērtēt termiņuzturēšanās atļauju ietekmi uz nacionālo drošību vai ekonomisko attīstību un vairākos gadījumos noteikt ierobežojumus šo atļauju izsniegšanai uz noteiktu laiku, bet ne ilgāku kā pieci gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē