Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dienas replika: Autogāzes bums

Gāzes auto gribētāju skaits pieckāršojas - cilvēki no dārgajām benzīna un dīzeļdegvielas cenām bēg, pārejot uz autogāzi, liecina Dienas pētījums. Riski ir signāli no ES, ka arī gāze varētu kļūt dārgāka, bet tās kvalitāti Latvijā nekontrolē.

Tomēr tie ir vāji argumenti laikā, kad maks spiež, bet braukt vajag. Jaudīgu spēkratu īpašniekiem, kas ikdienā mēro 100 kilometru un vairāk, ieguldījumi autogāzes iekārtas uzstādīšanā atmaksājas pat trijos mēnešos. Gāzes iekārtas uzstādīšanas pluss ir ekonomija, mīnusi - uzpildes process notiek ilgāk, turklāt gāzes uzpildes staciju skaits patlaban ir trīs reizes mazāks nekā tradicionālās degvielas benzīntanku skaits, tomēr pašlaik autogāzi tirgo jau 137 vietās Latvijā. Pašlaik tikai 4,5% no visām Latvijā reģistrētajām automašīnām ir aprīkotas ar gāzes iekārtām. Valsts iestādes pāreju uz autogāzi pašlaik uzlūko atturīgi, neskatoties uz to, ka ietaupījums no pārejas uz autogāzi valsts sektoram būtu būtisks. Tomēr jāņem vērā, ka ātrās palīdzības, glābšanas vai speciālajam transportam kombinētā degvielas veida izmantošana var sagādāt problēmas. Vismaz tāda pārliecība pašlaik valda valsts iestāžu atbildīgo pārstāvju starpā. Savukārt Autonama pārstāvis, kas nodarbojas ar gāzes iekārtu uzstādīšanu automašīnām, uzskata, ka Latvijas sabiedrībā joprojām pastāv daudz maldīgu uzskatu par autogāzi, taču vairumā gadījumu tie nav nekas vairāk kā stereotipi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē