Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Dienas replika: Latvijai būs jāizvēlas - vairāk naudas lauksaimniecībai vai ceļu labošanai un zinātnei

Gribam no Eiropas Savienības visu, bet vai varēs? Tāds ir Dienas jautājums un smagā tēma - izšķiršanās par vienu prioritāti. Tiešmaksājumi vai Kohēzijas fonds, ja tāda izšķiršanās būs jāizdara. Mūsu politiķi bravurīgi to vēl sauc par viltus izšķiršanos, diplomātiski dūdojot elektorātam patīkamo ziņu, ka viss ir svarīgi.

Tomēr Briseles koridoros sen klīst runas, ka kādā brīdī Latvijai būs jāizvēlas, ko gribam vairāk - vairāk naudas lauksaimniecībai vai lielāku finansējumu ceļu labošanai, zinātnei un citām attīstībai vitāli nepieciešamām nozarēm.

Godam atklāta Dienas rītā ir Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāte, Eiropas lietu komisijas locekle Dana Reizniece-Ozola, kas piedalās arī Nacionālā attīstības plāna apakškomisijas darbā. Neskatoties uz ZZS it kā dabiski nepieciešamo vajadzību mūžam vilkt zemnieka dziesmu, Dana Reizniece-Ozola skaidri un gaiši pasaka: "Jāsaprot, ka Kohēzijas fonds lielā mērā ir mūsu attīstības pamatā. Tās ir ielas, skolas, ostas, lidosta, sociālie atbalsta pasākumi. Tāpēc mans uzskats ir, ka Latvijas prioritāte ir Kohēzijas fonds."

Tas, protams, nenozīmē, ka Latvijas valdībai, mūsu eiroparlamentāriešiem piepalīdzot, nebūtu jācīnās par tiešmaksājumiem lauksaimniekiem. Tomēr ir jābūt pilnīgi gataviem brīdim, kurā paliek skaidrs, ka divas prioritātes nevar būt. Šajā brīdī jau jābūt izlemtam, kas ir prioritāte numur viens, nevis tikai jāsāk diskusija par to, kaut gan, iespējams, valdībai tas jau ir skaidrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē