Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dienas replika: Tuvākā pusgada laikā skaidrība par eirozonas funkcionēšanu būs radusies

Vērojot eirozonā notiekošo, nav brīnums, ka pat pragmatiski noskaņotie un ne tādas vien peripetijas pārdzīvojušie Latvijas uzņēmēji sāk domīgi grozīt galvu: vajag mums tai zonai pievienoties, nevajag? Tomēr neaizmirsīsim, ka Latvijas gadījumā runa ir par 2014. gadu.

Un ir pietiekami skaidrs, ka līdz tam laikam, visticamāk, jau tuvākā pusgada laikā, skaidrība par zonas funkcionēšanu būs radusies. Jo, ja vēl nesen taisnība bija analītiķiem, kuri pārmeta eirozonas politiķiem nepiedodamu lēnīgumu un nepietiekamu izpratni par nepatikšanu lielumu, tad nu elite tomēr ir sarosījusies. Jā, ir daudz gaisa tricināšanas, stīvēšanās, tomēr liekas, ka tuvāko mēnešu laikā būs skaidrība, piemēram, par šādiem jautājumiem: būs vienotas eiro zonas parādzīmes vai nebūs; banku uzraudzība mainīsies (kas varētu ietekmēt eirozonas finansiālo stabilitāti) vai ne utt.

Un tad būs apmēram pusgads, lai izvērtētu, vai jauninājumi darbojas. Un tad jau arī Latvija varēs pieņemt adekvātu lēmumu par pievienošanos zonai. Savukārt tie priekšdarbi, kas tiek veikti - budžeta deficīta, inflācijas samazināšana, Latvijas ekonomikai noderēs neatkarīgi no lēmuma virziena. Īsi sakot, eirozonā šobrīd notiekošais ir ļoti svarīgs mūsu eksportētājiem, bet kopumā zaudēt naktsmieru, mēģinot no šodienas notikumiem izdarīt secinājumus par nākotni, nav vērts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē