Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Dimants: Reputācija ir interpretējama lieta

Personāla atlases kompānija Fontes, veicot kandidātu izvērtēšanu konkursā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, nebija ne "par", ne "pret" kādu no kandidātiem, portālam Diena.lv sacīja Fontes vadītāja Inese Kamarūte, komentējot, kāpēc uzņēmums neieteica virzīt Rolandu Tjarvi turpmākai izskatīšanai kādā no valdes amatiem.

"Mūsu uzdevums ir veikt kandidātu izvērtēšanu atbilstoši nolikumam. NEPLP [Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes – red.] izsludinātajā konkursā uz valsts SIA _Latvijas Televīzija _valdes locekļu amatiem kandidātiem jāatbilst vairākām prasībām. Laba reputācija ir viena no tām," Dienai.lv uzsvēra I.Kamarūte.I.Kamarūte savā atbildē Dienai.lv vērsa uzmanību R.Tjarves iepriekšējai profesionālai pieredzei, minot plašākai sabiedrībai publiski pieejamo faktu, ka 2002. gada 14. februārī ar Nacionālā radio un televīzijas padomes lēmumu tika atbrīvota LTV valde, tostarp arī ģenerāldirektors R. Tjarve - par valsts uzņēmuma vadītāja rīcību, kas ir pretēja valsts interesēm."Lai gan R. Tjarve tiesā šo lēmumu apstrīdēja, jāatzīmē, ka visu instanču tiesas viņa sūdzības noraidīja," uzsvēra Fontes vadītāja.Jāatgādina, ka intervijā laikrakstam Diena, I.Kamarūte atzina, ka atlases procesa laikā neieteica virzīt R.Tjarvi turpmākai izskatīšanai kādā no valdes amatiem. Šobrīd konfidencialitātes dēļ es nevaru apstiprināt šos deviņus cilvēkus. "Šo devītnieku jūs ieraudzīsiet pirmdien. Es vēlreiz gribu uzsvērt, ka Fontes nevirzīja Tjarves kungu," pauda I.Kamarūte.

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants portālam Diena.lv uzsvēra, ka par valdes locekļu kandidātiem balsoja nevis Fontes, bet gan padomes locekļi. "Lēmumu pieņēma padome balsojot, konkrēti bija runa par punktiem, par punktu piešķiršanu rakstiski un parakstoties. Attiecīgi tie visi, kas ir šajā devītniekā, ir saņēmuši vismaz trīs padomes locekļu balsis," sacīja A.Dimants.

Viņš arī norādīja, ka reputācija šajā atlases posmā nav bijis primārais kritērijs. "Tā būs vienmēr, ka reputācija ir interpretējama lieta. Mēs respektējam Fontes viedokli un šajā gadījumā nekāds gala lēmums jau nav arī pieņemts."

Kā ziņots, 28.janvārī noslēdzās pieteikšanās NEPLP rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs LTV jaunās valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Konkursam pieteicās 45 kandidāti.

Tāpat jau informēts, ka NEPLP nolēma pagarināt LTV valdes locekļu pretendentu vērtēšanas termiņu līdz 2013.gada 7.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē