Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dimants: Tiesa nav skatījusi jautājumu par NEPLP kā patstāvīgas institūcijas neatkarību

Administratīvajai apgabaltiesai nolemjot negrozīt lēmumu, ar kuru noraidīts bijušā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Aināra Dimanta pieteikums noteikt viņam pagaidu aizsardzību strīdā ar Saeimu, tiesa vispār nav skatījusi jautājumu par NEPLP kā patstāvīgas institūcijas neatkarību. Tas ir absolūti atstāts tiesas spriešanai par lietu pēc būtības, aģentūrai LETA sacīja Dimants.

"Ļoti žēl, ka apgabaltiesa ir izvairījusies no šī jautājuma. Mēs prasījām pagaidu aizsardzību, jo, ja mēs skatāmies, ka process par lietas būtību varētu ilgt trīs gadus, tad saprotams, ka nebūs vairs iespējams atjaunot to NEPLP sastāvu, kurš tika izmainīts politisku motīvu dēļ. Pēc trīs gadiem jau būs pilnīgi cits sastāvs un atjaunot amatā vairs nevarēs. Tā kā politiskais mērķis tiks sasniegts. Šo apstākli arī tiesa nav ņēmusi vērā," sacīja Dimants.

Viņš sacīja, ka "faktiski apgabaltiesa ir izvairījusies skatīt NEPLP neatkarības jautājumu un ir arī radusi situāciju, kad politiski motivēti var mainīt NEPLP sastāvu kā neatkarīgai iestādei. Es ceru, ka tāds brīdi nepienāks pašai apgabaltiesai, kad mēģinātu tās sastāvu politiski motivēti mainīt", sacīja Dimants.

"Gaidām, kad tiks noteikts tiesas spriešanas datums lietā pēc būtības, jo šis jau nav lēmums par lietas būtību. Tam diemžēl vēl pat nav noteikts datums. Tāds ir tiesu ātrums. Tas, visticamāk, būs tikai nākamgad. Tāpēc jau prasījām pagaidu aizsardzību. Ar šo tiesas lēmumu sagaidīsim Latvijas simtgadi," sacīja Dimants.

Kā ziņots, piektdien, 16.oktobrī, Administratīvā apgabaltiesa nolēma negrozīt lēmumu, ar kuru noraidīts bijušā NEPLP vadītāja Dimanta pieteikums noteikt viņam pagaidu aizsardzību strīdā ar Saeimu, proti, apturēt parlamenta lēmuma darbību par viņa atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata.

Kā aģentūrai LETA norādīja apgabaltiesā, ar šo lēmumu ir atstāts negrozīts Administratīvās rajona tiesas 10.septembra lēmums, bet Dimanta blakus sūdzība noraidīta. Lēmums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa savā lēmumā atzina, ka nepastāv vērā ņemams pieteicēja subjektīvo interešu aizskārums, tādēļ nav pamata vērtēt lēmuma tiesiskumu (prettiesiskumu). Savukārt Dimanta minētie apstākļi neliecinot par to, ka viņam rastos patiešām būtisks kaitējums vai zaudējumi, kuru novēršana vai atlīdzināšana būtu ievērojami apgrūtināta vai prasītu nesamērīgus resursus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē