Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dombrovskis: Ir milzīgs spiediens tērēt vairāk un šis spiediens ir jānotur

Visi papildu ieņēmumi valsts budžetā netiek novirzīti papildu izdevumiem, tomēr ir milzīgs spiediens tērēt vairāk, trešdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Spiediens tērēt vairāk ir milzīgs, nāk virsū visas nozares un saka: "dodiet vairāk naudas tam, dodiet vairāk naudas vēl kaut kam", uzņēmēji saka: "jūs mazināt nodokļus nepietiekami strauji"," norādīja valdības vadītājs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir nopietns izaicinājums noturēt un sabalansēt šo spiedienu. Dombrovskis skaidroja, ka arī valdībā bija nopietnas diskusijas par to, cik daudz līdzekļu novirzīt prioritārajiem pasākumiem un cik daudz – budžeta deficīta samazināšanai.

Premjers arī uzsvēra, ka finansējums prioritārajiem pasākumiem gan šā gada budžeta grozījumos, gan nākamgad ir kompromisa risinājums starp dažādu nozaru pieprasījumiem un nepieciešamības samazināt budžeta deficītu. Šogad budžeta deficīts plānots 1,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet nākamgad - 1,4% no IKP.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien vienbalsīgi atbalstīja šā gada budžeta grozījumus pirmajām lasījumam, kas paredz prioritārajiem pasākumiem sadalīt papildu 70 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē