Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dombrovskis: PVN samazināšana bija Vienotības vēlme

Pievienotās vērtības nodokļa samazināšana (PVN) bija Vienotības vēlme, tā nebija ierakstīta valdības deklarācijā, - intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze stāsta Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Viņš nepiekrīt viedoklim, ka RP nav izdevies pārliecināt koalīcijas partnerus par darbaspēka nodokļa samazināšanu primāri - trijos gados par 9% punktiem. "Tas ir nākamo trīs gadu laikā. 5% jau ir, un mēs plānojam, ka liela daļa atnāks no tā, ka pārcelsim nodokļu slogu no darbaspēka uz nekustamo īpašumu. Domāju, ka trīs gadu laikā 9% nodokļu samazinājums būs," skaidro Dombrovskis.

Uz jautājumu, kā Reformu partija plāno iziet no Vienotības ēnas, ņemot vērā partiju reitingus, piekāpšanos Vienotībai jautājumā par PVN likmes samazināšanu, Dombrovskis norāda, ka nozīmīgs panākums ir IIN samazināšana par 5% trīs gadu laikā, turklāt tas esot ierakstīts likumā. "5% pret 1%, - kurš te īsti ir piekāpies?" ir pārliecināts Saeimas komisijas vadītājs.

Jau ziņots, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi valdības virzītos grozījumus likumā par PVN, kas paredz ar 1.jūliju samazināt PVN pamata likmi no 22% uz 21%, un grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz trīs gadu laikā IIN likmi samazināt par pieciem procentpunktiem - no pašreizējiem 25% līdz 20%. No 2013.gada 1.janvāra IIN likme būs 24%, 2014.gadā tā būs 22%, bet 2015.gadā - 20%.

Valdība neplāno spert tālākus soļus PVN samazināšanas virzienā, jo viennozīmīgi prioritāte ir darbaspēka nodokļa samazināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē