Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Dreimane neizpratnē par Kilbokas negatīvo attieksmi pret ierēdņu čivināšanu

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane noraida Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas apgalvojumus, ka valsts ierēdņu čivināšana sociālajos tīklos neliecina par labu valsts pārvaldi, informē Valsts kancelejas komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

Dreimane uzsver, ka demokrātijas viens no stūrakmeņiem ir valsts pārvaldes atklāta dialoga veidošana ar sabiedrību. Turklāt, strauji attīstoties interneta tehnoloģijām un komunikācijai, aizvien pieaug saziņas iespējas ar sabiedrību, un efektīvākais saziņas veids mūsdienās ir sociālie mediji, piemēram, Twitter.

"Līdz ar to, nodrošinot efektīvu valsts pārvaldes dialogu ar sabiedrību, tieši pretēji - ierēdņu tvītošana liecina par labu pārvaldību. Jāņem vērā arī starptautiskā prakse, ka aktīvi tvītotāji ir augstas amatpersonas," norāda Dreimane. Kā piemērus viņa min ASV prezidentu Baraku Obamu un Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Viņa uzsver, ka pat tādas institūcijas kā NATO ir sākušas pilnībā pārvērtēt savu publisko komunikāciju, izveidojot profilus un komunicējot Facebook, Twitter, YouTube, Flickr un citos.

Tomēr Dreimane uzskata, ka būtiskākais valsts pārvaldes komunikācijā sociālajos medijos ir ievērot ētikas pamatprincipus un diskutēt par aktuāliem jautājumiem, nevis distancēties no tiem.

Jau ziņmots, ka Kilboka ceturtdien portāla Diena.lv raidījumā Dienas Rīts izteicās, ka valsts ierēdņu čivināšana, apspriežot darba jautājumus, valstiskus jautājumus, tad izsakot ņirgas, tad - komentārus, neliecina par labu valsts pārvaldi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē