Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Druviete: Skola tomēr ir socializācija, tā ir mūsu vide un mums tajā jādzīvo

Mājmācību Latvijā nav iespējams un arī nevajadzētu ieviest, uzskata  Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

"Pasaulē šāda ideja ir mūžveca, daudzās valstīs tā tiek gan legāli atļauta, gan arī praktizēta, bet šie gadījumi tomēr vienmēr ir izņēmumgadījumi. Nekādā gadījumā šo sistēmu nevar uzskatīt par  līdzvērtīgu organizētai izlgītības sistēmai," uzskata I. Druviete.

Viņa uzsver, ka tā būtu ļoti grūti īstenojama objektīvu iemeslu dēļ: "Mūsdienu mācību saturs tomēr ir ļoti sarežģīts, vecākiem vai tiem, kas šo mājmācību organizēs, tomēr ir nepieciešamas ļoti plašas zināšanas. Tīri tehniski un intelektuāli tas ir grūti organizējams. Skola tomēr ir socializācija. Mūs daudz kas neapmierina mūsu sabiedrībā, tāpat arī skolas vidē, bet tā tomēr ir mūsu sabiedrība un tā ir mūsu vide, un mums tajā būs jādzīvo."

I.Druviete uzsver, ka nedz savus bērnus, nedz mazbērnus nekādā gadījumā šādi neizglītotu un nepakļautu riskam iegūt sliktāku izglītību nākotnē. "Agri vai vēlu bērns tomēr nonāk sabiedrībā un labāk, lai viņš pats spēj izvērtēt tās pozitīvās un negatīvās puses," uzsver I. Druviete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē