Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eksperti šogad prognozē algu kāpumu

Līdz ar valsts ekonomikas izaugsmi uzlabojusies situācija arī darba tirgū. Vērojams gan brīvo darbvietu skaita pieaugums, gan bezdarba samazinājums. Paredzams, ka 2014.gadā darbvietu skaits turpinās pieaugt, bet reģistrētā bezdarba līmenis samazināsies un būs zem 9% robežas, paredz CV-Online Latvia biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš.

Ņemot vērā pozitīvās prognozes par Latvijas straujāko izaugsmi Eiropas Savienībā, nestabilitātes mazināšanos eirozonā un Eiropas ekonomikas atveseļošanos, daudzi darba devēji atzīst, ka jūtas ne tikai pietiekami stabili, bet arī pārliecināti par izaugsmi un uzņēmuma darbības paplašināšanās nepieciešamību. Šādu tendenci apstiprina arī interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online pētījums, kas veikts Baltijas valstīs, aptaujājot dažādu nozaru darba devējus.Atbilstoši šī pētījuma datiem 63% no aptaujātajiem Latvijas uzņēmumiem plāno pieņemt jaunus darbiniekus. Lietuvā un Igaunijā šie skaitļi ir attiecīgi 58% un 56%. Salīdzinot ar iepriekš veiktajiem Baltijas uzņēmumu pētījuma rezultātiem, vislielākais procentuālais kāpums sagaidāms Latvijā un Igaunijā, stāsta Brodiņš. "Datus salīdzinot ar iepriekšējā pētījuma rezultātiem, redzams, ka par 13% Latvijā un 16% Igaunijā pieaudzis to darba devēju skaits, kuri ieplānojuši pieņemt darbā jaunus darbiniekus."Prognozējams, ka pārmaiņas skars arī nodarbināto atalgojumu, jo, pēc CV-Online pētījuma rezultātiem, gandrīz katrs otrais aptaujātais darba devējs Latvijā nākamajā gadā iecerējis to paaugstināt. Atalgojuma pieaugums būs aptuveni par 5-10% atkarībā no nozares un amata, paredz Brodiņš.

Visu rakstu lasiet Ingas Patmalnieces rakstā Uzlabojusies situācija darba tirgū laikrakstā Diena piektdien, 3.janvārī!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē