Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Gavars: Ir būtiskākas problēmas

Trūcīgo iedzīvotāju kaķu sterilizācija ir nepieciešama, tomēr tā ir "cīņa ar vējdzirnavām", un Rīgā ir būtiskākas problēmas, ko risināt saistībā ar dzīvniekiem, uzskata Rīgas domes Vienotības pārstāvis Valdis Gavars.

Viņaprāt, divas svarīgākas lietas, par ko jālemj Rīgas domes vadībai, - dzīvnieku kapi un dzīvnieku izkārnījumu savākšana. "Tiem, kuriem dzīvnieks aizgājis "labākos medību laukos" un ir dārziņš, aiziet norok dārziņā. Tiem, kuriem nav, rok Ulbrokas, Ziepniekkalna mežā, Biķernieku mežā. Dzirdēts, ka arī cilvēku kapos aprok dzīvniekus," teica Rīgas domes opozīcijas deputāts. Viņš atzina, ka netālu no Rīgas ir viena dzīvnieku kapsēta, tomēr ne visi dodas uz turieni.

Kā vēl vienu problēmu deputāts min, ka Rīga neiekasē paredzētajā apmērā nodevas par suņiem - galvaspilsētā ir 50 000 suņu, un par mazu suni jāiekasē 3 lati, par lielu 6 lati. Pērn iekasēti 21 000 latu nodevās. "Kāpēc pārējā nauda nav iekasēta? Tad atrastos nauda – gan sterilizācijai, gan citām lietām," teica V.Gavars.

Runājot par dzīvnieku izkārnījumu problēmu Rīgā, deputāts noskaidrojis, ka Rīgas pašvaldības policija gada garumā sastādījusi vien 13 protokolus par nesavāktajiem izkārnījumiem. "Kioskus būtu jātirgo tie maisiņi un policistiem varētu būt tiesības tos jautāt. 2014. gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Ar ko lielīsimies? Ar čupām?" sacīja deputāts.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē