Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ģenerālprokurors: Bez sabiedrības līdzdalības nav iespējams sekmīgi cīnīties pret pedofilu noziegumiem

Bez sabiedrības līdzdalības un tikai ar tiesībsargājošo iestāžu darbu nebūs iespējams sekmīgi cīnīties ar pedofilu pastrādāto noziegumu cēloņiem, norāda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors uzskata, ka soda bargums nevienu šādu noziedznieku neapturēs. "Nesen sabiedrībā plašu rezonansi izpelnījās gadījums, kad vīrietis seksuāli izmantoja desmit mēnešus vecu bērnu. Tajā brīdī, kad šis cilvēks izmantoja bērnu, viņa nodzertajās smadzenēs noteikti neradās doma paskatīties Krimināllikumā soda sankciju. Mēs jau šobrīd runājam par šādu noziegumu sekām, bet ir jādomā par to, lai līdz šādam noziegumam nemaz nenonāktu," norādīja ģenerālprokurors.

Viņa izpratnē tas nozīmētu stiprināt sociālo dienestu un bāriņtiesas darba kapacitāti. Šo dienestu darbiniekiem ir vairāk jāstrādā, lai apzinātu riska ģimenes, jo tas nav noslēpums, ka liela daļa šo noziegumu notiek tieši ģimenēs. Arī šajā jomā ir jārunā par sabiedrības līdzdalību.

"Ja kaimiņš redz, ka ģimenē nav kaut kas kārtībā, piemēram, ģimenē ar maziem bērniem notiek regulāras iedzeršanas un dzīvoklī uzturas svešas personas, tad jāinformē atbildīgie dienesti. Par šādiem riskiem ir jāziņo, tāpēc bērnam jāvelta maksimāla uzmanība. Bez sabiedrības līdzdalības un tikai ar tiesībsargājošo iestāžu darbu mēs nespēsim cīnīties ar šo noziegumu cēloņiem," uzsvēra Kalnmeiers.

Diemžēl arī šajā jomā jādomā par papildu finansējumu, jo Latvijā sociālo darbinieku nav daudz un tie ir zemu atalgoti, piebilda ģenerālprokurors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē