Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Gulbis: Ja salīdzina ar summu, ko ieguldīja Expo izstādē Šanhajā, tas nav nekas

Man neliekas, ka šī summa ir liela. Ja mēs salīdzinam to summu, ko Latvijas valsts ieguldīja Expo izstādē Šanhajā, tad tas nav nekas, portālam Diena.lv sacīja mākslinieks Kristaps Gulbis.

"No otras puses es saprotu, ka cilvēkiem, kuri saņem minimālo algu, var likties, ka tā ir milzīgi liela summa un, ka bez tā var iztikt," sacīja K. Gulbis. Taču, ja ar šādu summu Latvija startētu Expo izstādē, tā šķistu niecīga, pieļāva mākslinieks.

Viņš arī norādīja, ka tas, vai ar šādu summu pietiks mākslinieciskā projekta realizācijai, būs atkarīgs no projekta idejas. "Protams, jo lielāka summa, jo var atļauties uztaisīt iespaidīgāku un tehniski dārgāku darbu," sacīja K. Gulbis.

Mākslinieks atzinīgi vērtē arī izvēlēto Latvijas ekspozīcijas vietu, jo tā visticamāk tiks labāk apmeklēta nekā parasti, kad Latvijas ekspozīcija tiek novietota nelielās Venēcijas ieliņās, kuras ir grūti atrodamas. "No tā viedokļa tas nav slikti, jautājums, kā tas viss uz vietas izskatās. Tas atkarīgs no iekārtojuma, no visas tās idejas," norāda K. Gulbis.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija publiskā iepirkuma konkursa kārtībā izvēlēsies māksliniecisko projektu, kas pārstāvēs Latviju vienā no pasaules prestižākajiem mākslas pasākumiem  - Venēcijas mākslas biennālē 2013. gadā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē