Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Gulbis: Valsts var apvienot Lattelecom un LMT, nezaudējot kontrolpaketi

Valstij ir iespēja apvienot uzņēmumus Lattelecom un Latvijas Mobilais telefons (LMT), saglabājot kontrolpaketi, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Ir iespējami vismaz četri šo uzņēmumu apvienošanas veidi. Lattelecom valdes piedāvājums neparedz akcionāru struktūras izmaiņas, līdz ar to apvienošana notiktu bez privatizācijas. Jautājums būtu, kā strukturēt šo darījumu un kādu mērķi akcionāri ar to vēlas panākt. Latvijas valsts jau četrus mēnešus nav atbildējusi Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmumam TeliaSonera, kas nāca klajā ar Lattelecom un LMT apvienošanas piedāvājumu, piebilda Gulbis.

Viņš uzsvēra, ka Lattelecom un LMT iespējamā apvienošana jāskata kontekstā ar Eiropas un pasaules tendencēm telekomunikāciju jomā, ieskaitot telekomunikāciju uzņēmumu apvienošanos un izstrādāt vienādus spēles noteikumus visās 28 Eiropas Savienībās valstīs.

Gulbis arī atzina, ka Lattelecom un LMT apvienošanās gadījumā būtu jāsamazina darba vietu skaits, tomēr, ņemot vērā Lattelecom darbinieku kvalifikāciju, viņiem nebūtu problēmu atrast darbu citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē