Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hermanis: Latvijai nekādā gadījumā nevajadzētu uzņemt bēgļus

Latvijai nekādā gadījumā nevajadzētu uzņemt tā sauktos bēgļus, jo mēs nevaram zināt, kas tie ir par cilvēkiem, telefonintervijā Latvijas Televīzijai (LTV) pauda latviešu režisors Alvis Hermanis, kurš šonedēļ paziņoja, ka, protestējot pret Vācijas atvērtību imigrantiem un bēgļiem, pamet darbu Hamburgas teātrī Thalia Theater.

Mākslinieks skaidroja, ka migrantus, kuri straumēm plūst uz Vāciju, nevar saukt par bēgļiem vai politiska patvēruma meklētājiem, jo šie cilvēki jau ir šķērsojuši visu Austrijas teritoriju.

Vaicāts, vai Latvijai nevajadzētu atteikties no apsolītās bēgļu uzņemšanas, Hermanis atbildēja: "Bez šaubām! Protams! [Uzņemt] tādus bēgļus, kas ir nekontrolēti, nereģistrēti, bez dokumentiem iegājuši Eiropas Savienībā? Nekādā ziņā! Kā mēs varam zināt, kas tie par cilvēkiem?"

Hermanis atsaucās uz kādā vācu medijā pausta specdienestu eksperta viedokli, ka "vispār nav iespējams atšķirt tā saucamos labos no sliktajiem". Uz jautājumu, vai Eiropa tomēr nevarētu sekmīgi izšķirot politiskā patvēruma meklētājus no ekonomiskajiem migrantiem un teroristiem, režisors atbildēja ar pretjautājumu: "Kurš tam tic?" Pēc viņa teiktā, sabiedrības un politiķu domas šajos jautājumos ir stipri atšķirīgas.

Hermanis uzskata, vajag nekavējoties atņemt aprūpes tiesības tiem vecākiem, kuri lielāku pabalstu dēļ savus mazos bērnus pakļauj nāves briesmām un ved pāri jūrai no Turcijas, kur viņiem arī nekas nedraudētu.

Vēlreiz jautāts par savu lēmumu pamest darbu Hamburgas teātrī Thalia Theater, Hermanis LTV paskaidroja, ka šie teātra cilvēki ir ļoti politizēti un nekādi nespēj tolerēt citus viedokļus. "Viņi ne tikai visu laiku taisa izrādes par šo [bēgļu uzņemšanas] ideju, bet viņiem ir arī speciāls centrs - restorāns un kafejnīca, kur viņi par tiem bēgļiem visādi rūpējas un naudu vāc. Viņi ir milzīgas summas savākuši. Vārdu sakot, viņi ir pilnīgi pārņemti ar šo entuziasmu," savu Vācijā pieredzēto skaidroja režisors.

Iepriekš līdzīgas atziņas režisors pauda arī publiski izplatītajā paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē