Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

IeM pieļauj, ka pirmie patvēruma meklētāji no Grieķijas Latvijā ieradīsies diezgan drīz

Iespējams, pirmie patvēruma meklētāji no Grieķijas uz Latviju tiks pārvietoti "salīdzinoši tuvākajā laikā", ceturtdien Latvijas Radio raidījumā Darbojošās personas skaidroja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa atzina, ka patlaban šis process ir aktīvā noslēguma fāzē - notiek intervijas un pārrunas ar cilvēkiem, kurus varētu pārvietot uz Latviju. "Tomēr patlaban, šajā pašā brīdī, vēl nav tādas ģimenes, kura būtu piekritusi braukt uz Latviju, jo vēl nav ticis uzdots tāds jautājums," skaidroja IeM valsts sekretāre.

Viņa norādīja, ka līdz brīdim, kad patvēruma meklētājiem tiek uzdots jautājums par to, vai viņi vēlas tikt pārvietoti uz Latviju, ir vajadzīgs izvērtēt vairākus kritērijus, novadīt intervijas, uzdot konkrētus jautājumus. "Ir ģimenes un cilvēku grupas, kas vēl nav tieši piekritušas braukt uz Latviju, bet nav arī tādu, kas būtu atteikušies to darīt, jo nebija vēl uzdots šāds jautājums," skaidroja Pētersone-Godmane.

Iespējams, pirmie patvēruma meklētāji Latvijā ieradīsies "salīdzinoši tuvākajā laikā", jo gadījumā, ja viņi piekritīs, tad šiem cilvēkiem nav vajadzības ilgāk uzturēties Grieķijā, un tad partneri pēc iespējas ātrāk nodrošinās viņu ierašanos Latvijā, paskaidroja IeM valsts sekretāre.

Viņa arī izteicās, ka ir pagājuši jau pieci mēneši, kopš Eiropas Savienības dalībvalstu vadītāji vienojās par 160 000 cilvēku pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas divu gadu laikā, tomēr pa šo laiku pārvietoti ne vairāk kā 400 cilvēku.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) LNT raidījumā 900 sekundes, atsaucoties uz sarunu ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība), sacīja, ka pirmie patvēruma meklētāji Latvijā varētu ierasties tuvākajās dienās. Kozlovskis viņai neesot minējis konkrētu skaitli, bet teicis, ka tā, visticamāk, būs ģimene.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē