Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ījabs: Ēlerte varētu mēģināt nolikt pie vietas Ušakovu

Partijas Vienotība izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte (V) būs spēcīgs pretinieks ikvienam, uzskata aptaujātie politologi.

Kā norāda politologs Ivars Ijabs, ņemot vērā iespējamos kandidātus, kas bija Vienotības rīcībā, Ēlerte ir cienījama izvēle. "Ēlerte varētu mēģināt nolikt pie vietas pašreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Atlikušajā kampaņas daļā būtu jādomā par to, kādā veidā uzrunāt vēlētājus, jo viņas līdzšinējā karjera nav bijusi rozēm kaisīta," sacīja Ijabs. "Viss būs atkarīgs no tā, kas būs viņas stiprie un vājie punkti un akcenti, kurus viņa izmantos savā kampaņā."

Arī politoloģe Iveta Kažoka Ēlerti uzskata par spēcīgu kandidāti. "Gan tādēļ, ka esošie Rīgas domes deputāti ir slikti zināmi vai tiem ir problēmas ar reputāciju, gan arī tādēļ, ka zināmiem deputātiem pastāv risks nonākt totālā opozīcijā," sacīja Kažoka. "Izvirzot Ēlerti, vienlaikus ir gan priekšrocības, gan problēmas," norādīja Kažoka. Par spilgtāko no problēmām Kažoka min faktu, ka viņas kandidatūra varētu nepatikt Latvijas nelatviešiem.

Kā ziņots, pirmdien partijas valde vienojās, ka Vienotības kandidāte mēra amatam Rīgas domes vēlēšanās būs Sarmīte Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē