Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ījabs: RP nav citas izvēles, jo Zatleru vairs nevarēs "uzsildīt"

Iespēja, ka partijas Vienotība un Reformu partija Rīgas pašvaldības vēlēšanās varētu startēt kopā, nav ideoloģiski motivēts solis, tā ir nepieciešamības diktēta lieta, portālam Diena.lv sacīja politologs Ivars Ījabs.

"Lielos vilcienos prognozes piepildās. Kad tika dibināta Reformu partija - tika teikts ka tā ir Vienotības "filiāle". Es domāju, ka tas ir likumsakarīgi," uzskata I.Ījabs.

Viņš norādīja, ka, lai izveidotu partiju, nepieciešama reputācija, smadzenes un nauda. "Kas attiecas uz smadzenēm - tur varētu no Reformu partijas kaut ko uzreducēt, bet viņiem nav ne naudas, ne reputācijas. Nekāds brīnums tas nav. Tas nozīmē to, ka Vienotība, kas neiet kopā ar Nacionālo apvienību, bet iet kopā ar zatleriešiem, mēs drošvien nedzirdēsim asas retorikas, piemēram, par krievvalodīgo pārstāvniecību, viņi būs vairāk uz pragmatismu tendēti," sacīja politologs.

"Visiem, kuri seko līdz politikai, skaidrs, ka Reformu partijā pietiekami daudz cilvēku ar spulgām acīm un labām smadzenēm, bet ar to nepietiek, lai būtu partija. Tai jābūt spējīgai līdzvērtīgi konkurēt ar citiem spēlētājiem. Tas ir diezgan gudri - kļūt par mazajiem brāļiem un pievienoties Vienotībai," sacīja I.Ījabs.

"Zatleru vairs nevarēs "uzsildīt", tas ir likumsakarīgi. Pieskaitāmā daļa šajā partijā jau saprot, ka viņi nav konkurētspējīgi ar Vienotību, Nacionālo apvienību vai Saskaņas centru. Viņiem būtu diezgan pazemojoši, ka pēc pusotra gada viņi izgāztos pašvaldības vēlēšanās un nepārvarētu 5% barjeru. Tas no viņa perspektīvas ir saprātīgi. Vai tas kādam pārsteigums, ka Reformu partija nav nekāda partija?" jautāja I.Ījabs.

Kā vēstīts, Vienotība un Reformu partija sākusi viedokļu apmaiņu par taktiku pēc nepilna gada gaidāmajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās, taču Reformu partija atturas šo apspriešanos saukt par sarunu sākšanu kopīgam startam pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē