Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ijabs: SC pēc vēlēšanām draud kļūšana par lielāko Rīgas domes frakciju, kurai nav varas

Apvienībai Saskaņas centrs (SC) pēc 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām draud kļūšana par lielāko Rīgas domes frakciju, kurai nav varas, intervijā aģentūrai LETA sacīja politologs Ivars Ijabs.

Tomēr SC līdera Nila Ušakova iespējas saglabāt Rīgas domes priekšsēdētāja amatu būs atkarīgas no tā, vai tā saucamās latviskās jeb Tautas frontes partijas spēs nominēt pienācīgu Rīgas mēra kandidātu.

"Tā būs interesanta un, iespējams, asa cīņa, tāpēc ir grūti pateikt, [vai Ušakovs paliks amatā]. Galvenais jautājums, vai Tautas frontes pusei cīnoties pret Interfrontes Ušakovu, izdosies atrast daudz maz piemērotu mēra kandidātu. Tas spēlēs nozīmīgu lomu, jo Rīgas mērs pa šiem gadiem ir rūpīgi piestrādājis pie tā, lai Rīgā nevienam nebūtu jautājums "Kas ir Ušakovs?". Viņš ir radījis labdara tēlu," skaidroja politologs.

Ijabs norādīja, ka partiju apvienību veidošanu un Rīgas mēra amata kandidāta meklēšana notiks visu vasaru.

"Ušakovs ir ciets rieksts, kuram piemīt dažādi talanti, tāpēc atrast tādu figūru, kas varētu viņam nostāties pretī būs grūti. Kā jaunākās paaudzes politiķis viņš ir ļoti sistemātiski strādājis pie sava tēla. Nederēs nedz Ģirts Valdis Kristovskis (V), nedz Olafs Pulks (V), jo tur vajag cita līmeņa kandidātu," akcentēja politikas eksperts.

Politologs skaidroja, ka mēra kandidātam jābūt ar labu reputāciju un atpazīstamam. Līdzīgi kā Valsts kontroliere Inguna Sudraba un bijušais Jaunā laika dibinātājs Einars Repše, lai gan jāņem vērā, ka Sudraba nekad kopā ar "Vienotību" nekandidēs uz Rīgas mēra amatu, arī Repše uz šo amatu neies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē