Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ijabs: Valdība pussagruvušā stāvoklī var pavadīt ļoti ilgu laiku

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) valdība pussagruvušā stāvoklī var pavadīt ļoti ilgu laiku, un koalīcijas nestabilitātes iezīmes ir normāla Latvijas politikas sastāvdaļa, aģentūrai LETA sacīja politologs Ivars Ijabs.

Vaicāts, vai nestabilitātes iezīmes neliecina, ka Dombrovskis vairs nekontrolē situāciju koalīcijā, politologs atbildēja, ka Vienotība kontrolē vispārējo darba koordināciju un uzrauga valsts naudas tērēšanu. Savukārt novērojamie strīdi ir normāla parādība Latvijas politikā, kad partneri "kārtējo reizi kasās viens ar otru, šūpojot valdību".

Jauna satiksmes ministra meklējumi ir ļāvuši koalīcijas partijām nodarboties ar savstarpēju apcelšanu. Tomēr neizskatās, ka valdība "tūlīt kritīs apkārt", jo nav arī redzama skaidra alternatīva, kas varētu tikt izveidota. Viņš pieļāva iespēju, ka, gadījumā, ja Reformu partija "aizskries projām", viņus varētu aizstāt ar Zaļo un zemnieku savienību.

Tomēr Vienotība un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK darīšot visu, lai nepieļautu šāda scenārija izveidošanos, jo tas var RP dot jaunu elpu, līdzšinējiem koalīcijas partneriem pārmetot pārdošanos no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas atstādinātajam Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij).

Viņš arī norādīja, ka ir jāskatās reāli, ka 11.Saeima nav principiāli atšķirīga no 10.Saeimas, jo, piemēram, Edmunds Sprūdžs (RP) par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru varēja kļūt, nezinot, cik Latvijā ir pašvaldības. Tāpat šajā parlamentā ir redzamas nacionālās apvienības ambīciju izpausmes.

Kā ziņots, pēdējā laikā koalīcijas partijām vairākos jautājumos ir radušās domstarpības. Partneriem bija nevienprātība par tādiem jautājumiem kā valsts kontroliera izvēle, savukārt nacionālā apvienība rosinājusi ministru darba izvērtēšanu, neizslēdzot iespēju, ka varētu notikt krēslu pārbīde valdībā. Un vakar koalīcijas partneri nobalsoja pret Sprūdža atbalstītajām pašvaldību darbības reformām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē