Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izglītības ministrs: Augstskolām nākotnē nāksies arvien agresīvāk cīnīties par studentiem

Piesaistot ārzemju studentus, jādomā ne tikai par to kvantitāti, bet arī kvalitāti, pārliecināts izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Sarunā ar aģentūru LETA ministrs norādīja, ka augstskolām nākotnē nāksies arvien agresīvāk cīnīties par studentiem - to veicina Latvijas demogrāfiskā situācija. Līdz ar to ir jākāpina ārzemju studentu skaits.

Tomēr Šadurskis uzsvēra, ka ārzemju studentu skaita pieaugums nedrīkst būt sprādzienveidīgs, turklāt ir jādomā arī par šo studentu kvalitāti.

"Nenoliedzami, ārzemju studenti ir mūsu eksporta prece, bet, runājot par eksporta preci, piedodiet, ja es tā saku, jārunā gan par kvantitāti, gan par kvalitāti. Mēs nedrīkstam nolaist kvalitātes latiņu, lai par Latviju sāktu izplatīties ziņa, ka šeit ir ārkārtīgi viegli iegūt augstāko izglītību, tas maksā kādu naudas summu, bet, salīdzinot ar Rietumiem, daudz mazāku, turklāt prasības arī ir ļoti mazas," pauda ministrs.

Šadurskis ir pārliecināts, ka iepriekšminētais scenārijs nav tāds, uz ko Latvijai būtu jāiet, un Latvijai nebūtu jāveido šāds augstākās izglītības tēls.

"Ārzemju studentu skaits, protams, jāaudzē, bet mūsu diplomu nesēji pasaulē ir arī mūsu reklāmas aģenti," pārliecināts politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē