Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Junkurs: Goda konsulu tikšanās ir naudas izšķērdēšanas pasākums

Tradicionālā goda konsulu tikšanās šobrīd ir izveidota par lieku naudas izšķērdēšanas un šampaniešu glāžu cilāšanas pasākumu, nevis par platformu uzņēmumu kontaktu dibināšanai, uzskata Saeimas deputāts un Brīvo demokrātu valdes loceklis Jānis Junkurs.

Goda konsulu tikšanās reizes līdz šim nav devušas nepieciešamo ekonomisko pienesumu, lai gan tieši šādiem nolūkiem tām būtu jākalpo, jo goda konsulu būtība ir veicināt biznesa kontaktus mūsu uzņēmējiem valstīs, kurās nav Latvijas vēstniecības.

Ārlietu ministrija no 4.līdz 6.jūlijam rīko tradicionālo goda konsulu pieņemšanu, kam vajadzētu kalpot kā platformai kontaktu dibināšanai Latvijas uzņēmējiem, tomēr jau šobrīd var prognozēt, ka šis pasākums izvērtīsies par nevajadzīgu prestiža parādi bez reālas atdeves, pārliecināts ir deputāts. Brīvo demokrātu pārstāvji ir tikušies un runājuši arī ar vairākiem Latvijas goda konsuliem, kuri pauž līdzīgu viedokli un neizpratni par šāda pasākuma lietderību. "Goda konsuli tērē savu laiku un naudu, lai ierastos Latvijā, pārrunātu aktuālo, satiktu Latvijas augstākās amatpersonas. Tomēr vienlaikus tā ir unikāla izdevība. Viņi ir neizpratnē, kāpēc šajos pasākumos nepiedalās uzņēmēji. Realitātē ir gluži otrādi – tie ir slēgti pasākumi, bez iespējām satikties," tā J. Junkurs.

Arī ekonomikas ministrija ir definējusi eksporta veicināšanu un uzņēmēju atbalstīšanu kā vienu no savām prioritātēm. Tāpēc ārlietu ministrijai kopā ar ekonomikas ministriju un LIAA vajadzētu strādāt tandēmā, lai informētu un uzrunātu pēc iespējas plašāku uzņēmēju loku Latvijā un izmantotu šo goda konsulu pasākumu Latvijā kā platformu, kur abas puses varētu satikties, dibināt kontaktus un sadarboties nākotnē, nevis izmantotu šo pasākumu tikai goda konsulu izklaidēšanai.

"Pēc būtības tas nav nosodāmi, ka tiek organizēta šāda tikšanās. Tā ir kļuvusi par labu tradīciju. Tomēr vienlaikus šis pasākums šobrīd nesniedz nekādu ekonomisko atdevi uzņēmumiem un Latvijas uzņēmējdarbības videi, lai ar tā ir unikāla izdevība," pārliecināts ir J. Junkurs, piebilstot, ka nav labāks veids kā dibināts kontaktus par sarunām klātienē.

Goda konsulu tikšanās tiek rīkota reizi divos gados, un notiks jau sesto reizi. Pirms gaidāmās ikgadējās goda konsulu tikšanās, tās organizatorei Ārlietu ministrijai ir jāatbild uz diviem ļoti svarīgiem jautājumiem: Kā konkrētā pasākuma programma veicinās starptautisko ekonomisko sadarbību un uzlabos starpvalstu ekonomiskās attiecības un, cik liela mērā tiek veicināta Latvijas uzņēmumu pārstāvju līdzdalība un iesaiste gadskārtējās goda konsulu tikšanās ietvaros?

Ja gatavojot šī nozīmīgā pasākuma programmu minētie jautājumi tiek atstāti novārtā, šāda tikšanās zaudē tās jēgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē