Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kaķi pagrabos. Par un pret

Tuvojas ziema, un strīds starp kaķu mīļotājiem un ienaidniekiem, kas ir sens kā pasaule, saasinās. Vieniem liekas, ka kaķu barotāji apzināti rada "nekārtības", tikmēr kaķu aizstāvji glābj dzīvniekus, kā var un prot.

Viņiem arī īsti nav skaidrs, ko drīkst un ko nedrīkst, kā nodrošināt kaķu izdzīvošanu un uzturēšanos māju pagalmā un pagrabā, kaut Dzīvnieku aizsardzības likuma 4. pantā cita starpā noteikts, ka aizliegta dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī un bez aprūpes. Turklāt, ja kaķi ir sterilizēti, likums pieļauj viņu atrašanos māju tuvumā. Bijis arī Rīgas Domes priekšsēdētāja aicinājums neatstāt kaķus bez iespējas patverties no aukstuma. Man arī neizdevās atrast noteikumus, kas aizliedz izmitināt kaķus māju pagrabā.

Kaķu glābēji rīkojas pēc sava godaprāta - aizdrīvētajos pagrabu logos izveido lūkas, lai kaķi ziemā paglābtos. Nedomāju, ka par tādu rīcību kādu var sodīt ar kaut cik likumīgu sodu. Taču, ja konfrontācija starp kaķu kopējiem un barotājiem kļūs pavisam nopietna, cietēji būs tieši kaķi. Zināmi taču gadījumi, kad "pēkšņi" pazūd piemājas kolonijas kaķi, kad atrod noslepkavotu kaķu līķīšus. Tie, kam nepatīk dzīvnieki, darīs visu, lai tos iznīcinātu. 

Domāju, kamēr likums nav nostājies dzīvnieku pusē, vislabākā izeja ir kaķu sterilizācija un kastrācija, siltinātu mājiņu izvietošana kaķu apmešanās vietās un izvairīšanās no konfliktiem ar kaķu nemīlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē