Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kaktiņš: Šajās pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāju aktivitāte varētu būt līdzīga kā iepriekšējās

Šajās pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāju aktivitāte varētu būt līdzīga kā iepriekšējās vēlēšanās, taču iespējams, ka tā būs nedaudz lielāka, aģentūrai LETA sacīja sociologs Arnis Kaktiņš.

Viņaprāt, nav pamata domāt, ka aktivitāte varētu būtiski pieaugt vai samazināties. "Nebūs tā, ka 90% aizies un nebūs arī tā, ka 10% aizies," sacīja sociologs.

Kaktiņš gan piebilda, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās aktivitāte bija nedaudz mazāka nekā ierasts. Tātad pēc šīm vēlēšanām varēšot spriest, vai iepriekšējā reize bija "izņēmums no normas".

"Vēsturiski aktivitātes līmeņi ir iezīmējušies, un pašlaik es nevaru atrast kaut kādus faktorus, kas vedinātu domāt, ka varētu būt revolucionāras pārmaiņas vienā vai otrā virzienā," teica Kaktiņš.

Jau ziņots, ka divās pirmajās pašvaldību vēlēšanu iepriekšējās balsošanas dienās nobalsojuši vairāk nekā 75 000 cilvēku, tādējādi līdz šim nobalsojušo pilsoņu īpatsvars pārsniedz 5% no visiem balsstiesīgajiem. Iepriekšējās balsošanas iespēja ir arī šodien, bet vēlēšanas notiks rīt.

Iepriekšējās 2013.gada pašvaldību vēlēšanās piedalījās 685 890 jeb 45,99% vēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē