Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniņš: Latvijai jānosargā sava pozīcija jebkura ES attīstības scenārija gadījumā

Latvijas interesēs ir saglabāt Eiropas Savienību (ES), cik vien tas ir iespējams un nosargāt mūsu pozīcijas jebkurā scenārijā, aģentūrai LETA norādīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ēriks Ojārs Kalniņš (Vienotība).

Kalniņš uzskata, ka Latvijai būtu piemērots scenārijs, kas paredz darīt mazāk, bet izdarīt labāk, kā arī scenārijs par daudzu ātrumu Eiropu, kas pastāvot jau šobrīd. Vienlaikus viņš atzīst, ka visticamāk notiks vairāku scenāriju apvienošana un kombinēšana.

"Es uzskatu, ka pirmais scenārijs - nedarīt neko un turpināt kā līdz šim - nedarbosies un to mēs redzējām ar Brexit, kad bija pieprasījums reformēt ES, tāpēc kaut kas ir jāmaina. Jautājums ir, uz kuru pusi?" sacīja Kalniņš.

Kā ziņots, marta sākumā savus ES glābšanas plānus atklāja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, vienlaikus brīdinot, ka blokam tagad jāraksta "jauna nodaļa", rēķinoties ar 2019.gadā gaidāmo Brexit.

Plāns jau izraisījis Austrumeiropas dalībvalstu pretestību, kas bažījas, ka tādi tradicionālie smagsvari kā Vācija un Francija atstums tās malā tādos jautājumos kā imigrācija.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Nu var gan tukši muldēt? :) Lielbritānijas izstāšanās no ES ir izdevīgi Latvijai, pat ļoti! Un, ja atdalīsies vēl kādi, jo labāk Latvijai! Un Trampa (ASV) politika ir izdevīga Latvijai, viss uz labu!
reptilis
r
Vai Latvijai ir SAVA pozīcija? - tāds ir jautājums:))....cik novērots ,tad Latvijas pozīcija vienmēr ir bijusi - ieņemt miera stāju un teikt - tiks izpildīts! Ja kādam vēl atmiņa nav atmiekšķējusies,tad tas atcerēsies - cik ilgi Polija kaulējās par lauksaimniecības maksājumiem saviem zemniekiem.....,bet mūsējie ar savu""mazo atvērto ekonomiku"" bija Latvijas ekonomiku nolaiduši tādā ""dibenā"",ka vienīgā iespēja saglabāt varu un ietekmi,bija iestāties ES uz jebkādiem noteikumiem,lai ""tvaika ventilis"" nostrādātu un neapmierinātie aizplūstu uz ES valstīm. ""Ventilis ""nostrādāja divas reizes......- un mēs brīnāmies - kāpēc nekas Latvijā nemainās? Pensionāri revolūcijas nerīko,bet aktīvākie ir prom.
robots Robčiks Z.
r
Ko Kalniņš gribēja pateikt? Ka jebkura scenārija gadījumā mums spīd četrrāpus pozīcija ar novilktām biksēm?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē