Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kamenska: Rīgas ubagi dislokācijas vietu, visticamāk, nemainīs

Domāju, ka šāds lēmums agrāk vai vēlāk būs nolemts neveiksmei, tā par Rīgas domes (RD) plāniem aizliegt ubagošanu Vecrīgā un tās apkārtnē, ļaujot to darīt tikai pie baznīcām, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Cilvēktiesību centra direktora pienākumu izpildītāja Anhelita Kamenska.

A. Kamenska uzsver, ka 2011. gadā Rīgā par uzmākšanos ar ubagošanu pie administratīvās atbildības sauktas vien 29 personas, tāpēc, viņasprāt, problēma nav tik samilzusi, lai tiktu pieņemti kādi īpaši lēmumi.

"Ir atsevišķi ubagotāji, kuri uzmācās, bet Rīgā tā nav problēma. Problēma ir bērnu iesaistīšana, tam vajadzētu vairāk sekot līdzi. Ir gadījumi, kad vecums īsti nav nosakāms," sacīja A. Kamenska.

Tāpat viņa uzsver, ka cilvēki parasti ubago vietās, kurās ir liels ļaužu pieplūdums, taču pie baznīcām ļaužu pieplūdums varētu būt vien laikā, kad notiek dievkalpojumi. "Baidos, ka Rīgas ubagi nemainīs dislokācijas vietu, neatkarīgi no Rīgas domes  lēmuma. Paredzu nopietnas izpildījuma problēmas, jo šis ir viens no kārtējiem lēmumiem, kuram uzmanību pievērsīs sākotnēji, taču vēlāk to neviens nepildīs," pieļāva A. Kamenska. 

Viņa norādīja, ka RD ir nopietnāki jautājumi, ar kuriem vajadzētu strādāt, jo jau pastāvošie noteikumi, kas aizliedz agresīvu ubagošanu, ir gana labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē