Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kas ir izglītības kvalitāte? Skolēnu sekmes, panākumi olimpiādēs, izremontētas telpas vai kas cits

Latvijas izglītības sistēma un skolas stāv reformu priekšā, un teju ik dienas dzirdam kādu viedokli par to, ka jāuzlabo izglītības kvalitāte un kā tas būtu darāms.

Jaunākais DNB Latvijas barometra pētījums rāda, ka, vērtējot izglītības kvalitāti Latvijā kopumā, 29% iedzīvotāju norādījuši uz tās pasliktināšanos, bet tikai 14% iedzīvotāju uzskata, ka tā uzlabojas. Lai gan vispārējās izglītības kvalitāte pētījumā novērtēta augstāk nekā augstākās un profesionālās izglītības kvalitāte, arī tajā netrūkst lietu, kas tālu no pilnības.

Izglītības kvalitāti piesauc gan izglītības ministrs un izglītības jomas speciālisti, par to spriež un domā pedagogi un skolēnu vecāki. Taču ko šis vārdu savienojums sevī ietver?

Laikraksta Diena pielikumam Skolas Diena top raksts par to, kas īsti ir vispārējās izglītības kvalitāte. Lūdzu, dalieties pārdomās arī jūs:

Ko šis jēdziens, jūsuprāt, nozīmē, kas ar to būtu jāsaprot

Vai izglītības kvalitāte ir skolēnu atzīmes un sasniegumi olimpiādēs, izremontētas skolas telpas un teicams tehniskais aprīkojums vai varbūt klases, kur skolēnu skaits nav lielāks par 10? Varbūt kas cits?

Gaidīsim jūsu viedokļus!

Top komentāri

krabis
k
Kvalitatīva izglītība ir tad, ja skolā un augstskolā cilvēku iemāca domā un savu viedokli izteikt un pamatot, nevis atražot tikai to, ko izlasījis, vai izpatikt pasniedzējam; studenta/ pasniedzēja attiecības ir lietišķas un cieņpilnas - t.i. pasniedzēji nekavē lekcijas tāpēc, ka strādā vēl 3 vietās; noteikumi visiem ir vienādi - tie, kuri nespēj audzināt savus bērnus tā, lai tie izturas ar cieņu pret citiem, vai nu sēž blakus saviem neaudzinātajiem bērniem, vai arī meklē citas alternatīvas! skolēni/ studenti NENORAKSTA atbildes kontroldarbos, ieskaitēs un eksāmenos (šī starp citu, ir vien no lielākajām LV skolu, augstskolu nelaimēm)! svešvalodu mācīšanas pilnveidošana - neskatoties uz to, ka tās ir iekļautas programmās, nākot uz darba intervijām, liela daļa tās zin slikti; un visbeidzot - balstīties uz Latvijai svarīgām vērtībām, t.sk. arī labām savas valsts vēstures zināšanām, un negrābstīties apkārt, mūžīgi eksperimentējot ar mācību programmām (kā tas ticis darīts bezjēdzīgi, bet daudzus gadus!).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē