Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķīlis: Jānodrošina vienlīdzīgi sabiedriskā transporta izmantošanas nosacījumi visiem skolēniem

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (RP) aicina Rīgas domi nodrošināt vienlīdzīgus sabiedriskā transporta izmantošanas nosacījumus visiem skolēniem, portālu Diena.lv informēja ministra padomnieks Reinis Tukišs.

"Brīdī, kad valsts investē apjomīgus līdzekļus profesionālajā izglītībā ar nolūku celt tās prestižu un gatavot jaunus spējīgus cilvēkus darba tirgum, pavisam neloģiska šķiet situācija, kad Rīgas dome piešķir braukšanas atlaides tikai vispārizglītojošo skolu skolēniem. Neskatoties uz šī jautājuma materiālo pusi, jāņem vērā, ka tas uzlūkojams kā publisks žests, ka Rīgas dome profesionālo izglītību vērtē zemāk," sacīja ministrs.

Viņaprāt, šādā veidā tiek kultivēts priekšstats, ka profesionālā izglītība ir mazāk cienījama izvēle. "Tas ir būtiskā pretrunā ar rīcībpolitikām, ko patlaban īsteno Izglītības un zinātnes ministrija, kuru mērķis ir nodrošināt profesionālai izglītībai modernu, 21. gadsimta prasībām atbilstošu un cienījamu statusu," uzsvēra R.Ķīlis.

Viņš atzina, ka so un citus jautājumus pārrunās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs) maija beigās gaidāmajā tikšanās reizē. "Ceru, ka Rīgas dome spēs rast šai problēmai loģisku risinājumu," piebilda ministrs.

Kā vēstīts, Rīgas domes deputāti otrdien, 15. maijā, nolēma, ka no no 1.septembra visi skolēni līdz 12.klasei sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē