Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

KNAA: Nelikumības ap Latvijas Krājbankas maksātnespējas procesu turpinās

Jau 2012. gada 3.maijā tiesas sēdē Rīgas apgabaltiesā tika pasludināts saīsināts lēmums, ar kuru tiesa noraidīja vairāk nekā 10 Latvijas Krājbanka kreditoru sūdzības un pasludināja bankrota procedūras īstenošanu Latvijas Krājbanka maksātnespējas procesā.

Lai gan tiesa norādīja, ka pilns lēmuma teksts tiks sagatavots līdz 14.05.2012, līdz pat šim brīdim kreditori nav saņēmuši šī lēmuma rakstisko versiju. Lieki būtu piebilst, ka civilprocesa likums neparedz to, ka tiesai būtu iespējams atlikt lēmuma teksta sagatavošanu.

Kā zinām, vienā tiesvedībā Rīgas apgabaltiesā tika apvienotas gan sūdzību izskatīšanas par administratora rīcību, gan arī administratora pieteikums par bankrota procedūras pasludināšanu.

Vērojot Administratora aktīvo rīcību pēc 03.05.2012, apvienībai ir radies jautājums – vai administrators var rīkoties tik aktīvi, kamēr nav saņemts pilns tiesas lēmums, kurā iespējams var būt minēti kādi būtiski motīvi vai argumenti. Kā zināms, jau uzreiz pēc tiesas sēdes administratora pārstāvis Jurcāna kungs paziņoja, ka tūlīt tiks uzsākta mantas vērtēšana un izpārdošana, lai gan normāla juridiskā prakse paredz, ka tomēr ir jāsaņem tiesas rakstisks Lēmums pirms veikt jebkādas darbības.

Apvienība ir vērsusies ar attiecīgu sūdzību Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā un pie Tieslietu ministra par tiesas rīcību, kura ar savu vilcināšanos pieņemt lēmumu šajā lietā ir radījusi zaudējumus bankas kreditoriem, tai skaitā arī valstij, kuru pārstāv Noguldījumu Garantijas Fonds. Pēc apvienības aprēķiniem, ja tiesa būtu rīkojusies procesuālo normu ietvaros, būtu bijis iespējams ietaupīt vismaz 2 miljonus latu.

Apvienība aicina Latvijas Krājbanka kreditorus pieteikt savus kreditoru prasījumus un citas pretenzijas, lai iegūtu vismaz kaut kādu procesuālo statusu šajā maksātnespējas procesā. Kreditoru prasījumi un citas pretenzijas ir jāpiesaka trīs mēnešu laikā, skaitot no dienas, kad laikrakstā Latvijas Vēstnesis ir publicēts paziņojums par MAS Latvijas Krājbanka bankrota procedūras uzsākšanu, tas ir – līdz 11.08.2012.

Apvienības viedoklis nav mainījies arī pēc tiesas lēmuma par sūdzību noraidīšanu, ka kreditoru intereses tiek pārkāptas no bankas administratora SIA KPMG Baltics puses, tādēļ tiks vērtēts tiesas lēmums un attiecīgi tiks veiktas darbības, lai to pārsūdzētu ne tikai Latvijas tiesu instancēs, bet arī Eiropas tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē