Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievija piešķīrusi līdzekļus antifašisma pasākumiem Rīgā

Krievijas Federācija piešķīrusi līdzekļus pasākumiem Latvijā 16. martā, lai kultivētu mītu par fašisma atdzimšanu Baltijā, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma atzina Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Pēc Mežvieta rīcībā esošās informācijas, dažādu pasākumu organizēšanai piešķirti 25 000 eiro. Grantu saņēmējs ir Beļģijā dibināta nevalstiskā organizācija, kurā darbojas arī Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka un kustības Latvija bez nacisma dalībnieks Josifs Korens. Abu personu saites ar Krieviju ir publiskajā vidē skaidri redzams.

“Šīs personas pilnīgi skaidri realizē Krievijas intereses,” sacīja Mežviets. 

Pašlaik tiek veikta informācija analīze un DP izvērtē, kādas darbības pieņemt un kā nodrošināt kārtību. Pasākumus gan novērst nav iespējams, jo pašvaldība ir devusi atļauju, tomēr Mežvietas gan norāda, ka sabiedrībai jāsaprot, ka šie pasākumi ir provokācijas.

Mežviets uzskata, ka šādas aktivitātes skaidri norāda, ka Latvijā tiek organizētas Krievijai interesējošas ģeopolitiskās politikas atbalstīšana.

Latvijā apmēram darbojas simts organizācijas, kas īsteno Krievijas intereses. Ekonomiskās krīzes ietekmē Krievijas spējas atbalstīt šīs organizācijas ir sarukušas. Aktīvistu vidē pieaug savstarpējā konkurence.  

Top komentāri

niks
n
Krievu fašisti tagad tēlos antifašistus! Noslepkavojuši vismaz 50 miljonus dvēseļu, Par 25 K uslovnajān jeģiņcām tagad Rīgas krievu fašisti mītiņus pufaikās un vaļenkos rīkos. Cirks! Krievu fašistu ķeizarelim dolāri aptrūkuši. Par tādām kapeikām pat kāzas Latgalē nevar sarīkot. Kremļa smerdelis, tfu, lēts urļiks tāju uzsaucis...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē