Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kuzins: Šo dienu atzīmē pērkonkrustieši, graujot Latvijas prestižu

1. jūlijs ar likumu jānosaka par Latvijas Republikas nacistiskās okupācijas dienu, uzskata biedrības Apvienības pret nacismu valdes priekšsēdētājs Jānis Kuzins.

Viņš Diena.lv norāda, ka jau trešo gadu pērkonkrustieši jeb Gustava celmiņa centrs svin Nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu Rīgā 1.jūlijā 1941.gadā, kas faktiski ir Latvijas otrā okupācija.

"Šāda "svinēšana" grauj Latvijas prestižu starptautiskās sabiedrības acīs. Lai gan šogad ebreju kopiena šo dienu atzīmēja kā sēru dienu, pašvaldībai nav juridiska pamata pērkoņkrustiešu gājienus aizliegt, jo Latvijas valdība nav formulējusi savu attieksmi pret šo datumu. Tikmēr 17.jūnijs ir noteikts kā Latvijas okupācijas diena un visu partiju politiķi atzīst, ka viena okupācija nomainija otru, taču 1. jūlijs nav noteikts kā atceres jeb sēru diena," skaidro J. Kuzins.

Viņaprāt līdz šim tas ticis apzināti noklusēts, kā arī nav pietiekami uzsvērts, ka arī Vācu okupācijas laikā cietuši visu tautību cilvēki, tajā skaitā Salaspils un Daugavpils nometnēs, kas esot nepareizi.

"Apvienība pret nacismu aicina gan koalīcijas, gan opozīcijas partijas vienoties vienā ka viena okupācija nomainīja otru un jānosaka ka Latvijas okupācijas diena ir gan 17.jūnijs, gan 1.jūlijs," teikts medijiem izsūtītajā Kuzina vadītās biedrības paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē