Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lagzdiņš: ZZS un nacionālā apvienība spēlē kārtējās politiskās spēles

Latvijā nav izveidojusies konstitucionāla krīze, taču Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) spēlē "kārtējās politiskās spēles" un rīkojas tuvredzīgi un neprofesionāli, pauda bijušais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš.

"Tā tas ir bijis no laika gala, ka šīs partijas koalīcijā cenšas atsevišķos jautājumos ieņemt savu īpašo pozīciju, lai iztaptu saviem vēlētājiem un parādītu, ka viņi ir cīnītāji par Latvijas interesēm," sacīja Lagzdiņš. "Šobrīd divas no valdošās koalīcijas partijām rīkojas tuvredzīgi un neprofesionāli, domājot par savu partiju īstermiņa interesēm, kā ar savu noliedzošo pozīciju iztapt daļai vēlētāju, kuri nav informēti par patieso situāciju un iespējamām politiskajām sekām."

Kā skaidro Lagzdiņš, partijas savu nostāju varētu mainīt, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis iejauktos un skaidri formulētu savu pozīciju.

"Tā tas bijis ne vienu vien reizi, kad politiskās partijas, iedzītas strupceļā, it kā konsultējoties ar augstākām autoritātēm un iegūstot papildu informāciju, koriģē savu pozīciju," sacīja Lagzdiņš, piebilstot, ka partijas pārvērtē vēlētāju pozīciju bēgļu jautājumā un tikai stingra nostāja attiecībā uz patvēruma meklētājiem nepārvilinās vēlētājus un nedos papildu balsis. "Vēlētāji ir pietiekami gudri un balso par tiem, kuri ir reāli strādājuši un var uzrādīt reāli padarītus darbus."

Eiropa patlaban ir apjukusi un nezina, kā risināt problēmas, kas saistītas ar milzīgo patvēruma meklētāju plūsmu, tāpēc lielās valstis vēlas, lai Latvija simboliski izrādītu savu attieksmi un sniegtu palīdzīgu roku, sacīja Lagzdiņš.

Lielākā daļa bēgļu Eiropā ierodas, ekonomisku apsvērumu motivēta, tādēļ nav gaidāms, ka patvēruma meklētāji Latvijā apmetīsies uz pastāvīgu dzīvi, sacīja Lagzdiņš.

"Latvijā šo labāko dzīvi atrast nevar un nevarēs vismaz gadus desmit. Tie daži simti vai varbūt arī tūkstoši bēgļu, kuri ieradīsies Latvijā, ar šausmām konstatēs, ka šeit nav pārtikusī Eiropa. Esmu pārliecināts, ka 99% no viņiem pēc diviem gadiem, kad beigsies viņu statuss, no Latvijas aizbēgs, tādēļ mums Latvija nav jāveido kā bēgļu ilglaicīgas mītnes zeme, bet gan kā zeme, kur uzturas vien dažus gadus," sacīja Lagzdiņš.

Viņš pauda uzskatu, ka Latvijai nav jādomā, kā viņus integrēt sabiedrībā un mācīt latviešu un krievu valodu, bet gan piedāvāt apgūt angļu un vācu valodu, kas palīdzētu viņiem integrēties valstīs, uz kurām viņi vēlas braukt.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzdevis valdībai sadarbībā ar politiskajām partijām, pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām divu nedēļu laikā sagatavot skaidru plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā. Prezidents līdz 21.septembrim sagaida arī apstiprinātu Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanas jautājumā.

Vējoni neapmierina līdzšinējais valdības darbs patvēruma meklētāju jautājuma risināšanā, jo sabiedrībai nav skaidroti dažādi jautājumi saistībā ar šo tēmu. Tāpat prezidents kritizē politiskās partijas, norādot uz valstiskās domāšanas trūkumu un koncentrēšanos uz reitingu celšanu.

Latvijas valdība iepriekš vienojās, ka valsts divu gadu laikā varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus, tomēr saskaņā ar Eiropas Komisijas priekšlikumu papildus Latvijai būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi, līdz ar to kopumā - 776 bēgļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē