Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā ir teju 100 Krievijas finansētas organizācijas, kas veic valsts nomelnošanu

Latvijā Krievijas ģeopolitiskajās interesēs darbojas gandrīz 100 organizācijas, kuras saņem finansējumu arī no Krievijas Federācijas budžeta līdzekļiem, intervijā TV3 raidījumam Nekā personīga atklāja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets."Ja mēs runājam par antifašistu organizācijām šeit, Latvijā, tad, protams, manā vērtējumā ar patiesu fašisma atdzimšanas apkarošanu viņiem ir samērā mazs sakars.

Šīs organizācijas pamatā šeit nodarbojas ar Krievijas ģeopolitisko interešu realizēšanu. Arī viņu aktivitātes lielā mērā tiek finansētas no Krievijas Federācijas budžeta līdzekļiem," pastāstīja Mežviets, uzsverot, tam ir arī pierādījumi.DP priekšnieks norādīja, ka publiskajā telpā var redzēt, kā šo organizāciju aktivitātes saskaņojas ar Krievijas pausto nostāju, piemēram, par "fašisma atdzimšanu" Latvijā."Šo organizāciju aktīvisti provokatīvi piedalās dažādos publiskos pasākumos, par kuriem vienmēr īpaši pastiprināta ir tieši Krievijas mediju interese, lai atkal nostiprinātu šo tēzi, ka Latvijā atdzimst fašisms. Kā šīs organizācijas organizē dažādu veidu tendenciozus pētījumus, kuros tiek nomelnota mūsu valsts. Es domāju, ka šie pierādījumi ir diezgan skaidri katram Latvijas iedzīvotājam," sarunā ar _Nekā personīga _uzsvēra Mežviets.Drošības policijas priekšnieks atzīt, ka iepriekš šādām organizācijām pievērsts par maz uzmanības, tāpēc aicināja noteikt stingrāku likumisko ietvaru, lai šādas neatkarīgai Latvijai naidīgas biedrības būtu spiestas precīzi atskaitīties par saņemtā finansējuma izcelsmi. Šobrīd naudas plūsmas nav pārskatāmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē