Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas prezidents vizītē uz Irānu varētu doties jau nākamajā gadā

Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa oficiālā vizīte uz Irānu kopā ar uzņēmējiem varētu notikt 2017.gada otrajā pusē, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Vējonis šodienas tikšanās laikā ar Irānas ārlietu ministru Mohammadu Džavadu Zarifu aicināja attīstīt ekonomisko sadarbību un eksporta diversifikāciju ar Irānu, īpaši ņemot vērā lēmumu par starptautisko sankciju pakāpenisku atcelšanu.

Vējonis sacīja, ka plašā Irānas uzņēmēju delegācija, kas pārstāv dažādas nozares, kā arī ievērojamā Latvijas uzņēmēju interese par vizīti norāda uz interesi paplašināt ekonomisko un tirdzniecības sadarbību starp Latviju un Irānu.

Tikšanās dalībnieki atzina nepieciešamību turpināt augstu amatpersonu vizīšu apmaiņu, kā arī stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību. Abas puses atgādināja par savstarpējiem ielūgumiem valstu prezidentiem apmeklēt Latviju un Irānu.

Kā norādījusi Ārlietu ministrija, Latvijas prezidenta vizīte uz Irānu varētu norisināties nākamajā gadā.

Kā vēstīts, Irānas ārlietu ministrs šodien pēc tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Vienotība) atzina, ka Latvija un Irāna varētu cieši sadarboties tranzīta jomā. Ministrs, kurš Latvijā ieradies ar lielu uzņēmumu vadītāju delegāciju, apliecināja, ka ciešai sadarbībai ar Latviju būtu savstarpēji papildinošs efekts. Kā piemēru viņš minēja sadarbību tranzīta jomā, neminot konkrētus priekšlikumus.

Savukārt Irānas ārlietu ministrs arī norādīja, ka no savstarpējās sadarbības ieguvumu justu abu valstu iedzīvotāji.

Pēdējos gados Latvijas nozīmīgākā eksporta prece uz Irānu ir bijuši graudi, tomēr 2015.gadā Latvijas eksporta struktūra ir dažādojusies, parādoties augstas pievienotās vērtības elektronikas un ķīmiskās rūpniecības precēm. Tas apliecina vēl neizmantotās Latvijas eksporta iespējas Irānā, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Ārlietu ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē