Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

LIKTA neizpratnē par jaunās zemes ciparu apraides koncepcijas neapstiprināšanu

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) pauž neizpratni, ka Ministru Kabineta komiteja nav apstiprinājusi jauno zemes ciparu apraides koncepciju, ko vairāk nekā gadu ilgušās profesionāļu diskusijās izstrādāja paša premjera izveidotā darba grupa, portālu Diena.lv informēja asociācija.

LIKTA nav izprotams Ministru kabineta komitejā pieņemtais lēmums izvērtēt Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) tikai Ministru kabineta komitejas sēdē izteikto priekšlikumu, kas uzliktu par pienākumu LVRTC raidīt gan bezmaksas, gan maksas TV programmas, bet konkursa rezultātā tiktu izvēlēti vairāki komersanti, kas šīs programmas pakotu un piedāvātu skatītājiem.

"Nav skaidrs, kāpēc LTA, kas tāpat kā citas nevalstiskās organizācijas veselu gadu strādāja premjera izveidotajā darba grupā, jau iepriekš nenāca klajā ar šādām iniciatīvām, bet dara to šobrīd, kad jau darba grupa koleģiāli ir izvirzījusi visoptimālāko koncepcijas variantu − ka no 2014. gada bezmaksas nacionālo kanālu apraidi nodrošina valsts uzņēmums Latvijas valsts Radio un televīzijas centrs (LVRTC), bet maksas kanālu apraide konkursa kārtībā tiek uzticēta vienam komersantam," teikts LIKTA paziņojumā.

Lai kvalitatīvi un savlaicīgi nodrošinātu koncepcijas ieviešanu, ir nepieciešams tūlītējs Ministru kabineta lēmums, jo nepieciešams veikt izmaiņas likumdošanā un jānodrošina konkursa gaita noteiktajos termiņos, lai nodrošinātu virszemes televīzijas pakalpojumu sniegšanu bez pārtraukumiem, uzskata LIKTA.

"LIKTA augstu vērtē to, ka nevalstiskās nozares organizācijas tika iesaistītas darba grupā un to profesionālais viedoklis tika ņemts vērā. Tādēļ nav saprotams, kādēļ šobrīd darba grupas vairāk nekā gadu ilgais darba rezultāts tiek noniecināts un tā vietā parādās jauni, pietiekami neizdiskutēti un nepārdomāti priekšlikumi. Vai tas nozīmētu to, ka valdība neuzticas pašas izveidotajai valsts amatpersonu un nevalstisko organizāciju profesionāļu darba grupai?" jautā LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē