Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LIVA: Pedagoga darbs privātajā un pašvaldības bērnudārzā ne ar ko neatšķiras

Pedagoga darbs privātajā un pašvaldības vai valsts pirmsskolas izglītības iestādē ne ar ko neatšķiras, pārliecināta Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas pārstāve Aija Melle.

Viņa aģentūrai LETA pauda neizpratni par diskusiju, vai izdienas pensija pienākas arī privāto bērnudārzu pedagogiem.

"Pirmsskola pieder dažādiem īpašniekiem. Vai tāpēc šo iestāžu darbiniekiem nepienākas izdienas pensija? Profesijas specifika ir vienāda neatkarīgi no iestādes īpašnieka," sacīja Melle.

Jebkurš skolotājs - vai pašvaldības, vai privātajā bērnudārzā - strādā kā darba ņēmējs, līdz ar to viņa darba specifika nav atkarīga no izglītības iestādes juridiskā statusa, uzsvēra Melle.

Īpaši jāņem vērā arī tas, ka privātie bērnudārzi palīdz valstij, kurai nav savas kapacitātes nodrošināt pietiekamu bērnudārzu skaitu un to pieejamību, norādīja Melle, turpinot, ka uz izdienas pensijām būtu tiesīgi pretendēt ne tikai valsts un pašvaldības, bet arī privāto bērnudārzu pedagogi.

Kā ziņots, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā trešdien norisinājās plašas diskusijas par to, vai izdienas pensija būtu jāpiešķir arī tiem pedagogiem, kuri strādā privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs. Komisijas deputāti vienojās, ka Saeimas Juridiskais birojs sagatavos savu atzinumu par to, vai pirmsskolas izglītības pedagogus drīkst sadalīt un noteikt, ka izdienas pensiju saņem tikai tie, kas strādā valsts un pašvaldību bērnudārzos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē