Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lūsis uzskata, ka Ominasis Latvia maksātnespējas procesā administrators iestājas par procesa godprātīgu norisi

SIA Ominasis Latvia maksātnespējas procesā administrators ir tas, kas iestājas par procesa godprātīgu norisi, tomēr publiski tiek mēģināts pasniegt, ka administrators šajā gadījumā ir vēl sliktāks par uzņēmuma arābu investoru, intervijā aģentūrai LETA izteicās nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

Viņš norādīja, ka Ominasis gadījumā visus šos gadus Latviju vazāja aiz deguna kāds ārvalstu investors, kas valstī reāli nav uzturējies, savukārt Ķemeru sanatorijas ēka vēl arvien nav pabeigta. "Laikā, kamēr tiesu izpildītājs rīko izsoli, ir nodegusi māja, ir atsavinātas gleznas, kā arī bibliotēka, kā arī vēl daudzas problēmas, kas tika konstatētas. Savukārt izsolē tiesu izpildītājs īpašumu vēlējas pārdot pa daļām, nevis kā kopumu," izteicās Lūsis.

Pēc VL-TB/LNNK ģenerālsekretāra domām, tādā gadījumā ir ļoti labi, ka ir parlamentārās izmeklēšanas komisija, un tai, pirmkārt, būtu jāizmeklē, kāpēc gan Romualds Ražuks (RP) savā pēdējā darba dienā kā Jūrmalas mērs noslēdza līgumu ar Ominasis Latvia, kas ir par pamatu tam, ka privatizācijas process tiek uzskatīts par pabeigtu. "Ja tas nebūtu pabeigts, tad, iespējams, uz šodienu Privatizācijas aģentūrai būtu kādas tiesības atprasīt atpakaļ īpašumu. Cik es saprotu, tad tieši šis līgums traucē to izdarīt," papildināja Lūsis.

Jautāts par Dāvja Stalta izstāšanos no frakcijas un viņa pārmetumus par administratoru ietekmi uz VL-TB/LNNK, Lūsis gan norādīja, ka deputāts centās atrast iemeslu, kā pamatot savu faktisko aiziešanu, un viņa pārmetumi bija nepamatots iegansts, lai dotos prom. "Te ir jāsaliek kopā divi fakti - preses konferencē, kad viņš paziņoja par savu aiziešanu no frakcijas, Stalts paziņoja, ka nacionālā apvienība ir pret viņa dalību parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju, kā arī nacionālā apvienība kopumā ir pret šādas komisijas izveidi. Tomēr balsojums par komisiju notika divas dienas vēlāk, tā ka viņš nevarēja zināt, kāds būs mūsu balsošanas rezultāts," pastāstīja Lūsis.

Tāpat Staltam esot bijuši argumenti arī par to, ka maksātnespējas procesa administratora prakse atrodas tajā pašā vietā, kur atradās arī Lūša prakse, un tur ir notikušas nacionālās apvienības valdes sēdes, bet nacionālās apvienības ģenerālsekretārs norādīja, ka VL-TB/LNNK valdes sēdes var notikt jebkurā vietā, arī parkā uz soliņa, kā arī jebkurā valdes locekļa darbavietā.

"Tomēr valdes sēdes tur nav notikušas. Es, protams, nevaru apgalvot, ka pie manis darbā nav bijis neviens VL-TB/LNNK biedrs vai valdes loceklis, bet valdes sēdes tur nav notikušas. Bet ko ar šo visu pateikt? Stalts ir mēģinājis radīt dūmus," minēja Lūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē