Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mugurēvičs: Visi reitingi pēc savas būtības ir subjektīvi

Vērtējot _Latvijas Avīzē _publicēto augstskolu reitingu, kurā LLU šogad ierindojusies 6.vietā, mācību prorektors Arnis Mugurēvičs uzsver, ka reitingi ir subjektīvi, bet lēmumu par augstskolas izvēli aicina balstīt uz katra personīgajām interesēm, ziņo portāls zz.lv.

"Reitingus veido daudzi, jo tas pasaulē ir ļoti populāri. Jā, augstskolu reitings dod kaut kādu orientieri augstākās izglītības piedāvājumā, bet jāsaprot, ka visi reitingi pēc savas būtības ir subjektīvi," augstskolas mājas lapā norāda mācību prorektors.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, šogad LLU kopējā Latvijas augstskolu reitingā atrodas vietu zemāk. Reģionālo augstskolu reitingā LLU vieta palikusi nemainīga – otrā vieta.

"Pirmajā sešiniekā LLU svārstās kopš šis reitings vispār pastāv. Pēc tā datiem varam izdarīt zināmus secinājumus tikai paši par sevi. Tas ir labs materiāls analīzei, lai mēs varētu saprast to, kas mums turpmāk jādara. Uz kopējā fona mūsu situācija nav slikta, bet mums vēl ir daudz ko darīt – jāanalizē tie kritēriji, kuros ir zemākie rādītāji un mērķtiecīgi jāstrādā pie situācijas uzlabošanas, piemēram, ārzemju studentu un mācībspēku piesaistē, studentu atbiruma mazināšanā un citur," teic A.Mugurēvičs.

Mācību prorektors atzīmē, ka LLU visu laiku notiek intensīvs darbs studiju kvalitātes pilnveidošanā un ar to saistīto jautājumu risināšanā: "Strādājam pie akadēmiskā personāla vecuma struktūras uzlabošanas, pasniedzēju darbam piesaistot jaunos doktorantus. Arī publikāciju skaits, palielinoties pētījumu veikšanai pieejamajiem līdzekļiem, tuvākajos gados pieaugs. Lielāka problēma ir ar ārzemju studentu īpatsvaru, un šajā jomā mums ir daudz darāmā. Tām augstskolām, kurām ir daudz ārzemju studentu, ir iestrādnes jau no Latvijas neatkarības un pat padomju laikiem, tāpēc šis LLU nav ātri atrisināms jautājums."

"Potenciālajiem studentiem iesaku daudz neskatīties uz reitingiem un izvēlēties to studiju jomu, kura viņam ir sirdslieta, lai nākamā darba dzīve būtu interesanta. Galvenais arī pārliecināties, vai studiju programma ir akreditēta, kas liecina, par to, ka tai ir atbilstoša studiju kvalitāte," tā A.Mugurēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē