Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Nacionālā apvienība: Respektējam ST lēmumu, aicinām referendumā balsot pret

Nacionālā apvienība (NA) respektē piektdien pieņemto Satversmes tiesas (ST) lēmumu neapturēt referenduma par krievu kā otru valsts valodu norisi, NA aicina visus pilsoņus 18. februārī aktīvi piedalīties referendumā un balsot "pret", portālam Diena.lv atzina NA pārstāvji.
"Nacionālā apvienība ir izdarījusi visu iespējamo, lai idejām par divvalodību Latvijā pieliktu punktu. Pēc šodienas Satversmes tiesas lēmuma redzam, ka vieniem tas mums nav izdevies. Šobrīd visiem ir jāpiedalās gaidāmajā referendumā un jābalso PRET pārkrievošanu. Īpaši vēlos vērsties pie tiem latviešiem, kas barikāžu laikā vēl bija mazi vai nebija dzimuši. Tagad ir mūsu kārta aizstāvēt Latvijas neatkarību, valsts valodu un mūsu senču godu. Bet Latvijas politikā jāiestājas laikam, kad vairs nedalāmies partijās, pozīcijā un opozīcijā. Tagad kopā jābūt visiem, kas aicina parakstīties PRET Latvijas pārkrievošanu," uzskata Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

NA izsaka nožēlu, ka Satversmes tiesa nav saskatījusi pietiekamus argumentus antikonstitucionālā referenduma norises apturēšanai un pilsoņiem būs jāaizstāv sava valsts vēlēšanu iecirkņos. Ceram, ka Satversmes tiesa savā gala spriedumā par paša referenduma atbilstību Satversmei pievienosies pieteikumā izklāstītajiem argumentiem un būs nozīmīgs ieguldījums Latvijas konstitucionālās teorijas attīstībā.

Kā zināms, pagājšnedēļ NA Satversmes tiesā iesniedza 30 Saeimas deputātu parakstītu pieteikumu, lai apstrīdētu referenduma par krievu kā otru valsts valodu leģitimitāti, apturētu tā norisi un vērtētu tā atbilstību Satversmes satura kodolam un valsts iekārtas pamatprincipiem. 

Pieteikuma iesniedzēji uzskatīja, ka likuma Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu 11. panta pirmā daļas un 25. panta pirmā daļa, Valsts prezidenta 2011. gada 20. decembra lēmums Nr. 260 un Saeimas Prezidija 2011. gada 20. decembra atzinums Par likumprojektu Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē (Nr. 174/Lp11) neatbilst Latvijas Republikas Satversmes 1. pantam, 77. pantam, 78. pantam un Latvijas Republikas proklamēšanas aktam.

NA ministri jau iepriekš, valdībā lemjot par finansējuma piešķiršanu referenduma organizēšanai, balsoja "pret’", tādējādi apliecinot šī referenduma antikonstitucionālo būtību. Nacionālā apvienība jau paudusi stingru viedokli: ja referendums tomēr notiks, Latvijas pilsoņiem tajā jāpiedalās un jābalso "pret" divvalodību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē