Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Nils Freibergs: Fotoradariem ir jāglābj dzīvības, nevis jāpilda kādam kabatas

Portālā ManaBalss.lv iesniegta pilsoniska iniciatīva Fotoradariem nav jāpilda kādam kabatas!. Tās mērķis ir aicināt Saeimu pieņemt noteikumus par fotoradariem, kas mainītu to izvietošanas principus uz ceļiem, uzsvaru liekot uz satiksmes drošību. Lai iniciatīvu iesniegtu Saeimā, tai jāsavāc desmit tūkstoši parakstu.
Pirmie fotoradaru darbības mēneši liek apšaubīt, vai galvenais to darbības mērķis ir panākt satiksmes drošības uzlabošanu. Fotoradari bieži ir izvietoti vietās, kuras statistiski nav bīstamas, piemēram, taisnos un pārredzamos ceļa posmos. Savukārt daudzos melnajos punktos, kur saskaņā ar statistiku notiek visvairāk ceļu satiksmes negadījumu, tie nav redzēti vispār!

Ja reiz mūsu tiesībsargiem pašiem ir tik grūti izvērtēt, kur novietot fotoradarus būtu vislietderīgāk, viņiem ir jāpalīdz! Iniciatīva paredz normatīvā aktā skaidri definēt tādus fotoradaru izvietošanas principi, kas visefektīvāk ļautu palielināt drošību uz mūsu ceļiem. Šie principi nav no jauna jāizdomā, atliek tikai pārņemt citu valstu pozitīvo pieredzi šajā jomā.

Šobrīd iniciatīva gaida pirmos 100 atbalstītājus, pēc kuru iegūšanas tā tiks publicēta plašākam interesentu lokam.
Iniciatīvas iesniedzējs ir interneta vietne AutoSroti.lv. Uzņēmums par savu misiju izvirzījis dot iespēju autobraucējiem samazināt savu spēkratu ekspluatācijas izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē