Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Olte: Makšķernieki paši izlems, kas ir bīstams ledus

"Par makšķerniekiem nevajag rūpēties, viņi paši lems, kas ir bīstams viņu veselībai" un "kaut kādi noteikumi būtu personiskās brīvības ierobežojums", Latvijas Avīzē izteicies dabas draugs Māris Olte.

Diena jau ziņoja, ka Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komisijas priekšsēdētājs Dainis Turlais izteicis priekšlikumu ar likumu aizliegt cilvēkiem uzturēties uz ledus. Katru sezonu tiekot tērēts pārāk daudz līdzekļu, lai glābtu no noslīkšanas neapdomīgus cilvēkus. Aizlieguma ierosinājumu uztvēruši arī politiķi Saeimā. Deputāts Kārlis Seržants (ZZS) šai jautājumā nav tik radikāls un ierosina aizliegumu piemērot brīžos, kad tas ir īpaši bīstami. Arī Aizsardzības ministrija meklē risinājumus, lai ierobežotu cilvēku, īpaši makšķernieku, atrašanos uz ledus.

"Tautas kalpi grib parādīt formālas rūpes par cilvēkiem. Viņiem no kabinetiem laikam labāk redzams, cik drošs ir ledus uz mūsu ūdeņiem. Bet Latvija nav tik maza valsts, piejūras rajonos ledus var nebūt jau pašlaik, bet Alūksnē vēl copēsim līdz aprīlim. Par makšķerniekiem nevajag rūpēties, viņi paši lems, kas ir bīstams viņu veselībai. Mūsu valstī katra cilvēka drošība ir katra paša rokās. Kaut kādi noteikumi būtu personiskās brīvības ierobežojums. Ja kāds nejēga ieplanē zem ledus, tad tā ir viņa lieta," uzskata M.Olte.

Strikts izteikumos ir arī makšķernieks Mārtiņš Kalaus: "Tas viss izskatās pēc absurda teātra, kas ir ļoti raksturīgs mūsu politiķiem. Jāmeklē citi risinājumi, nevis galēji – "aizliegt!" Aizliegsim rīkot sacensības zemledus makšķerēšanā, ledus burāšanā? Pamatojums aizliegumam – tiek tērēts daudz resursu makšķernieku glābšanai. Bet cik naudas iztērē, glābjot cilvēkus ugunsnelaimju gadījumos, autoavārijās? Vajadzētu aizliegt elpot ziemas gaisu, jo no gripas miruši jau divi cilvēki, tikpat cik šogad noslīkuši makšķernieki."

Skeptisks ir arī mednieks Alfrēds Čepānis: "Var pieņemt likumu aizliegt medības, jo tajās tiek izmantoti ieroči, naži, gandrīz katru gadu tajās notiek nelaimes gadījumi ar letālām beigām. Bet es vienalga ietu medībās. Noteikumi neko nedos, ja nu kādu latu soda naudās iekasētu pašvaldību budžetos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē